GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών (2/7/1934) η Ευαγγελία Γρηγορομήτρου του Δημητρίου (Χασιωτοβαγγελή).

Ετάφη στη Στυλίδα όπου διέμενε το χειμώνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει στους δικούς της τα "Θερμά του Συλλυπητήρια"

ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα του Γενάρη (5/1/2022) στο χωριό μας.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

"ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"

ΑΠΟΓΡΑΦΗ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021

 Αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού του 2021.

ΓΑΡΔΙΚΙ :  329 κάτοικοι

 (Γαρδίκι 231, Κουτσούφλιανη 66 και Κουρελέικα 32, Σύνολο 329).

Στάγια: 84

Παλαιοχώρι: 120

Πουγκάκια: 240

Κανάλια: 304

ΕΥΧΕΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους "ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ",  "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ",  'ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" κι  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022.

Η χριστουγεννιάτικη φάτνη που τοποθετήσαμε και πάλι φέτος στην είσοδο του χωριού μας.

Λιτή κι απέριττη με απλά υλικά του τόπου μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021

Αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσμού 2021.  Για το χωριό μας έχουν οριστεί από την πολιτεία δύο απογραφείς.   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απογραφή  μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο της κοινότητας Γιάννη Βασιλείου στο τηλέφωνο 6976975594 ο οποίος θα σας φέρει σε επαφή με τους απογραφείς.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκε από το Συλλογό μας στον κόμβο της Παλαιοβράχας πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το χωριό μας και την χιλιομετρική απόσταση.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 Πληροφορούμε τους χορευτές, και όποιον άλλο επιθυμεί να γνωρίσει τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας και να περνά ευχάριστα μια ώρα την εβδομάδα, ότι τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου για τη χρονιά 2021-22 θα ξεκινήσουν την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία με όλα τα μέτρα προστασίας.

ΚΑΛΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και η κανονικότητα να επιστρέψει στη ζωή μας. Επίσης ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί καμία από τις καθιερωμένες δραστηριότητες - εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, αφού από την πολιτεία υπήρχαν οι γνωστοί περιορισμοί για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας.

Σε ότι αφορά τις μελλοντικές δραστηριότητες ο Συλλογός μας έχει προγραμματίσει τα εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021. Γιορτή της Αγίας Παρασκευής και στο γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στο χώρο που συνεχίζουμε με τη βοήθειά σας να διαμορφώνουμε, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ο Σύλλογός μας θα προσφέρει καφέ, τσίπουρο και γλύκισμα. Φυσικά θα τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας που θα ισχύουν τότε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021.Καθώς προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων μας και των κατοίκων της περιοχής μας αναγκαστήκαμε να προβούμε στην αναβολή του 12ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ που επρόκειτο να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 .Καιτο φετινό «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» αναβάλλεται λόγω του κορονοϊού. Με τη βεβαιότητα ότι έχουμε δεδομένη την κατανόησή σας παραμένουμε με πίστη και ελπίδα,αθεράπευτα νοσταλγοί της αναβίωσης της γιορτής μας. Η πολιτεία έχει θεσμούς και οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε ιδίως σε στιγμές κρίσης όπως αυτή. Οι φίλοι της παράδοσης και του πολιτισμού με ανυπομονησία περιμένουν να ανταμώσουν, να τηρήσουν τα ήθη και έθιμα και να γλεντήσουν όλοι μαζι αγκαλιασμένοι. Αυτό το καλοκαίρι όμως με την επέλαση του 4ου κύματος, με τους περιορισμούς και τις αποστάσεις δεν μπορούμε να το ζήσουμε όπως θέλουμε και όπως του αξίζει. Λυπούμαστε γι΄αυτό, έτσι όμως πρέπει, για να περάσουμε με επιτυχία τις δυσκολίες της πανδημίας.Κρατάμε στιγμές ανεξίτηλα χαραγμένες στη ψυχή και στο πνεύμα όλων μας από τα«ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ» που προηγήθηκαν αλλά τώρα με πόνο ψυχής αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε αυτή τη γιορτή μας. Ο χρόνος είναι κύκλος, το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ» θα ξαναγίνει, η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητά τους. Το κλαρίνο θα αντιλαλήσει πάλι στις πλαγιές της Σαράνταινας.Με την ελπίδα λοιπόν πως όλα θα έχουν ξεπεραστεί μέσα στον επόμενο χρόνο όλοι μαζί ενωμένοι, πειθαρχημένοι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας με το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ και το αφιέρωμα στους παλιούς τσελιγκάδες του χωριού μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο χωριό μας.

ΤΡΙΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 Μονοήμερη εκδρομή με αναχώρηση από το ΓΑΡΔΙΚΙ με προορισμό το νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα θα πάμε «δεξιά μεριά»στο βουνό των Κενταύρων στο ΠΗΛΙΟ.ΓΑΡΔΙΚΙ-ΛΑΜΙΑ- ΒΟΛΟΣ- ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ-ΑΦΗΣΟ-ΧΟΡΤΟ, ΝΕΟ ΤΡΙΚΕΡΙ στη συνέχεια με καραβάκι θακαταλήξουμε στο νησάκι ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ όπου θα προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και για φαγητόστις γραφικές ταβέρνες του όμορφου νησιού και μπάνιο κατά βούληση στις καταγάλανες παραλίες του ( δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα), επιστροφή.( ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ).

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου.Δυστυχώς οι συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τη λειτουργία της χορευτικής ομάδας που αποτελεί και το καμάρι του Συλλόγου μας. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 ώρα 5.50΄το απόγευμα στην αίθουσα, που διαθέτει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία. Θα γίνει καινούργιο ξεκίνημα οπότε μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοικαι όσοι επιθυμούν να περνούν μια ώρα ευχάριστα και να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας (τσάμικο, καλαματιανό και όχι μόνο......). ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.......

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ. Δυστυχώς το τελευταίο έτος, λόγω της δικαιολογημένης επιφυλακτικότητας, δεν κατατέθηκε σχεδόν καμία μονάδα αίματος στην τράπεζα που διατηρεί από πολλά χρόνια ο Σύλλογός μας στο Νοσοκομείο Λαμίας. Ελπίζουμε τον ερχόμενο Νοέμβριο να πραγματοποιήσουμε τακτική αιμοδοσία. Είμαστε αρκετοί που είμαστε στην αναμονή. Κάθε Τετάρτη λοιπόν του Νοέμβρη 2021 προγραμματίζουμεαιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας και ώρες 8.00-12.00 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Μέχρι τότε όποιος καταθέσει μονάδα αίματος ας δηλώσει το Σύλλογο και να ενημερώσει τον πρόεδρο του Συλλόγου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021. Μονοήμερη εκδρομή από Λαμία στηνΑργιθέα και συγκεκριμένα στην ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί απόΛΑΜΙΑκαι δια μέσου της εθνικής οδού Ε65 θα ανεβούμε σε υψόμετρο 900 μέτρων, για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ή ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ στη συνέχεια στο ΜΟΥΖΑΚΙ και για φαγητό στο «ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ», ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ και ανάλογα με την εξέλιξη της COVID 19.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάιο μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στην ορεινή Κορινθία.Προγραμματίστηκε για τις αρχές Μαϊου του 2022.

Επίσης αναβλήθηκε, για τους γνωστούς λόγους, η προγραμματισμένη 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές.Προγραμματίστηκε να γίνειστις αρχές Ιουλίου του 2022.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Πρωτόπαπας Δημήτριος (κρεοπωλείο στα Καλύβια) 50 Ε, Κουτκιά Νίκη 30 Ε, Χριστόπουλος Κώστας 100 Ε, Κουτκιάς Ζήσης 50 Ε, Δελιχά Γεωργία 50 Ε, Φλέγγας Γρηγόρης του Ιωάννη 50 Ε, Γιαννάκος Νίκος και Νεκτάριος 50 Ε, μπάρμπα- Γιάννης Παπαστάμος 20 Ε ,Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Τσιτούρας Παναγιώτης- Χαρίκλεια 15 Ε, Βασιλείου Ευαγγελία 50 Ε, Παπανάγνος Τάσος 50 Ε.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή κατάθεση στον αριθμό λογαριασμού GR2302607400000130101614391EUROBANΚ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΩΣΤΑΣΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΕΛΙΧΑ

Το χωριό μας συνεχίζει να ζει όσο το αγαπάμε και το

επισκεπτόμαστε

ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

1821-2021  

200 ΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τούτο τον λόγο θα σας πω

δεν έχω άλλον κανένα,

μεθύστε με το αθάνατο

κρασί του Εικοσιένα.

Κωστής Παλαμάς.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ευχαριστούμε την τηλεόραση "ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" η οποία για δύο συνεχόμενα Σαββατόβραδα πρόβαλε σε όλη τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, σε επανάληψη για 4 ώρες περίπου, τα δύο μέρη του ετήσιου χειμωνιάτικου χορού του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε τo Φλεβάρη του 2014 στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία.

Παραδοσιακό γλέντι με τους ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΘΩMA ΚΥΡΙΤΣΗ, ΑNΤΡΙΑΝΝΑ ΜΟΚΑ, ΑΡΗ ΝΤΙΝΑ, ΣTΑΥΡΟ ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑ (κλαρίνο), ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑ (βιολί).

Μεγάλη προβολή του Συλλόγου μας και του χωριού μας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ και το νέο έτος 2021, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του COVID 19, να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ξανανταμώσουμε με τους δικούς μας και τους φίλους μας και να επιστρέψουμε στις συνήθειες της καθημερινής μας ζωής.

                Ο Σύλλογός μας και την περασμένη δύσκολη χρονιά, όπως και όλες τις προηγούμενες, είχε προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις. Για τους γνωστούς λόγους όμως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μόνο ο καθιερωμένος χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας στο κτήμα «ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στη Λαμία με την παρουσία πλήθους συγχωριανών μας και πολλών φίλων του Συλλόγου μας και του χωριού μας όπου έγινε και η τιμητική διάκριση - βράβευση των συγχωριανών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Α. Τ. Ε. Ι. της χώρας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Έκτοτε, με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού παγκόσμια αλλά και στην πατρίδα μας, με απόφαση του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας και για τη διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν η μία μετά την άλλη όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Εμείς όμως δεν διακόψαμε την δραστηριότητά μας. Με την βοήθεια πολλών φίλων και συγχωριανών συνεχίσαμε να διαμορφώνουμε με τη τσιμεντόστρωση, την επέκταση του υποστέγου, την επέκταση του πέτρινου τοίχου, να συντηρούμε τις πινακίδες και τα τραπεζοκαθίσματα και να σχεδιάζουμε το χώρο της Αγίας Παρασκευής όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας. ( παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες). Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν αυτή μας την προσπάθεια προσφέροντας υλικά οικοδομών : Αντρέας Αγραφιώτης και Φλώρα Ρεβύθη (Λιανοκλάδι) υλικά οικοδομών, Παναγιώτης Κοντακτσής υλικά οικοδομών, Γιώργος Μαλούκος (Καλύβια) ξυλεία, Θανάσης και Κώστας Κουτσογιάννης (Γαρδίκι) ξυλεία, Χρήστος και Γιώργος Φύκας, (στη μνήμη του πατέρα τους Φώτη), από τον Τυμφρηστό λαμαρίνες, Μπάμπης Κολοβός (γαμπρός Τσατσοχρήστου) μεταλλικά τραπέζια και καθίσματα, όλα τα μέλη του Δ.Σ, τον Τάσο Ζαγαριώτη με τα παιδιά του Τασία και Γιάννη και τις κυρίες, για τον καλωπισμό φυτεύοντας λουλούδια, για την εθελοντική εργασία. Εμείς λίγο πριν τα χριστούγεννα κάναμε και νέα δεντροφύτευση με καινούρια έλατα. Τοποθετήσαμε στην είσοδο του χωριού μας την καθιερωμένη πλέον λιτή και απέρριτη  χριστουγεννιάτικη φάτνη καμωμένη με απλά υλικά του τόπου μας (κερδίζει το θαυμασμό πάρα πολλών στο διαδίκτυο). Ευχαριστούμε επίσης και αυτούς που πρόσφεραν χρήματα για την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, την οποία και συνεχίζουμε. ( τα ονόματά τους αναφέρονται στις συνδρομές των ενημερωτικών μας).

Η προσφορά όλων είναι συγκινητική και συμβάλει στην επιτυχία του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο χώρο που είναι σημαντική και διαρκώς αυξάνεται. (Σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι, αλλά και πολλά Σαββατοκύριακα και γιορτές τον υπόλοιπο καιρό.)           ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

  Η τράπεζα αίματος, που διατηρούμε στο νοσοκομείο Λαμίας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες του Συλλόγου χάρις στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε αίμα, το πολυτιμότερο αγαθό. Τον τελευταίο χρόνο οι ανάγκες έχουν αυξηθεί ενώ η προσφορά λόγω του COVID έχει μειωθεί πανελλαδικά. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την αιμοδοσία του νοσοκομείου της Λαμίας και με τον διεθυντή αυτής γιατρό Γιάννη Ξυνοτρούλια και μέσα στο Φλεβάρη θα ορίσουμε ημερομηνία εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα υπάρξει ενημέρωση από το διαδίκτυο και τηλεφωνικά. Μπορεί να γίνει και σε οποιαδήποτε μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας της χώρας, οποιαδήποτε μέρα, αρκεί να δηλώσουμε  την τράπεζα του Συλλόγου και να ενημερώσουμε το Δ.Σ. Ας αφιερώσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας και ας προσφέρουμε μια μονάδα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: μερικοί συγχωριανοί μας που έχουν δανειστεί αίμα ας φροντίσουν για την επιστροφή του. Κάποια στιγμή ίσως όλοι μας βρεθούμε στην ανάγκη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Α.Τ.Ε.Ι.

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που γίνεται το βράδυ στον ετήσιο χορό μας, στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.  της χώρας μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 έχουμε τους παρακάτω συγχωριανούς μας με τις σχολές επιτυχίας: Νταρλαδήμα Ελένη του Φάνη και της Σοφίας (εγγονή Θανάση Τσικριπή ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Τζιούνης Βασίλειος του Γεωργίου και της Αρετής (εγγονός Βασιλείου Κούκου ) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Μπαρτσιώκας Σωτήριος του Δήμου ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Σ.Μ. Υ.Α, Ανδρόνογλου Λάμπρος του Γεωργίου και της Γεωργίας ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μπαρτσιώκας Αντώνης του Ανδρέα και της Μαρίας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΛΑΜΙΑ, Τσάκας Φίλιππος του Θεοφάνη και της Γεωργίας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, Τσατσά Δήμητρα του Γεωργίου και της Παναγιώτας ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμη παρακαλείται να το δηλώσει στο Δ.Σ. για να συμπεριληφθεί στην βράβευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.  (ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ).

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι,

Από τη χρονιά που αναλάβαμε τη τύχη του Συλλόγου μας πέρασαν 19 χρόνια. Κάθε χειμώνα διοργανώναμε στη Λαμία  τον ετήσιο χορό μας, ο οποίος σημείωνε τεράστια επιτυχία αφού πολλές φορές ξεπερνούσε και τα 1000 άτομα, όπου μας δινόταν η ευκαιρία να ανταμώνουμε όλοι, να τα λέμε και να διασκεδάζουμε με γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς. Φέτος είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2021 στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ στη Λαμία όπου γίνεται συνεχώς τα τελευταία 15 χρόμια. Φέτος όμως δυστυχώς ο χορός μας ματαιώνεται για τους γνωστούς λόγους. Λυπούμαστε γι΄αυτό. Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, ο χρόνος είναι κύκλος. Ο ετήσιος χορός μας θα ξαναγίνει, η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητά τους. Με την ελπίδα πως θα ξεπεραστούν τούτη τη χρονιά όλα αυτά, όλοι μαζί στο μέτρο, την επόμενη χρονιά θα έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας στον χειμωνιάτικο χορό του Συλλόγου μας.

 ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συγχωριανούς και φίλους μας για τις συνδρομές τους στο Σύλλογο. Με τις συνδρομές αντιμετωπίζουμε τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου, συντηρούμε τις παραδοσιακές φορεσιές, λειτουργούμε τη χορευτική ομάδα, συντηρούμε μονοπάτια, πέτρινες βρύσες, πινακίδες, τραπεζοκαθίσματα, κιόσκια, διαμορφώνουμε το χώρο στην Αγία Παρασκευή κ.α.

Παπανάγνος Τάσος 85 Ε, Παπανάγνου Τζένη 10 Ε, Φλώρος Χρήστος 40 Ε, Παπανάγνος Δημήτρης και Πέννυ 20 Ε, Γουβάλας Βαγγέλης και Βίκυ 50 Ε, Παπανάγνου Εφη 20 Ε, Συγχωριανή μας που επιθυμεί την ανωνυμία της 100 Ε, Τσιτούρα Κατερίνα (στη μνήμη Θανάση Βαρσαμογιάννη) 20 Ε, Ραχούτης Γεώργιος Αθ. 20 Ε, Φλέγγας Μπάμπης 10 Ε, Τσούμα Βούλα 10, Σκαρμούτσος Παναγιώτης του Κων. 10 Ε, Ραχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Μαρία – Ντίνα- Τούλα Φλέγγα 40 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Κοντογιάννη Βάσω 10 Ε, Ράγγος Γεώργιος 20 Ε, Καλογήρου Θεόδωρος 20 Ε, Τουρκάκης Φίλιππος 100 Ε.

Αριθμός λογαριασμού για συνδρομές-ενισχύσεις: EUROBANK GR 2302607400000130101614391 ή στα μέλη του Δ.Σ του Συλλογου.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Με την έναρξη της πανδημίας και με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την πολιτεία διακόπηκαν, όπως είναι φυσικό, και τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας. Η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί σίγουρα όταν αρθούν οι περιορισμοί και οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Επίσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προγραμματισθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή των χορευτών και των εθελοντών αιμοδοτών της τράπεζας αίματος του Συλλόγου και με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών και των φίλων μας....

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Η προγραμματισμένη για την προηγούμενη χρονιά 2020 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές αναβλήθηκε για το τρέχον έτος. Επειδή περιλαμβάνει πολλά κράτη, επειδή πρέπει να διαβούμε πολλά σύνορα, επειδή κάθε χώρα έχει τους δικούς της υγειονομικούς κανόνες και περιορισμούς, επειδή οι μετακινήσεις περιορίζονται στις πλέον απαραίτητες και μη γνωρίζοντας τι θα ισχύει με την πανδημία το ερχόμενο καλοκαίρι με λύπη μας αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε και πάλι την εκδρομή μας για του χρόνου.

   ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ 2021: Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας  στην ορεινή Κορινθία στην Πελοπόνησο. Η πραγματοποιησή της,  θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και μόνο αν αρθούν εντελώς οι περιορισμοί.  Περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά ή από το site www.gardikiomilaion.gr ή από το facebook          

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2021

Το καλοκαιρινό μας 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ προγραμματίζεται να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021  στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Το αντάμωμα φέτος θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη όλων των παλιών τσελιγκάδων του χωριού μας και στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 με ένα λιτό αφιέρωμα από την χορευτική μας ομάδα. Άς ελπίσουμε μέχρι τότε να ξεπεραστουν όλα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.  Περισσότερα στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου μας. 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑMΩΣΗ

EYXEΣ

Τo Δ. Σ του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ", "KAΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" κι ευτυχισμένο το ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

 

H φάτνη που τοποθέτησε και πάλι φέτος στην είσοδο του χωριού μας ο Σύλλογός μας.

"XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"

Το χωριό μας στη νέα "καραντίνα"

 

 

 

Συνεχίζουμε την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή ευελπιστώντας το ερχόμενο καλοκαίρι να παραγματοποιηθεί το ΑΝΤΑΜΩΜΑ  μας.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου στο χωριό μας Γαρδίκι Ομιλαίων.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. Αναβλήθηκαν όλες για το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτογραφίες από το καλοκαίρι στο χωριό μας και από τα διάφορα μικροέργα και συντήρηση των παλιών που κάναμε στο χωριό μας και από τη διαμόρφωση του χώρου του Ανταμώματος στη Αγία Παρασκευή. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθούν (οικονομικά-εργασία-προσφέροντας υλικά......) στην κατασκευή τους.

 

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Παραβρέθηκε πλήθος συγχωριανών μας και πολλών φίλων μας. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε παλιά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της στεριανής Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι που κράτησε ως τις 6 το πρωί.

Παραβρέθηκαν: ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,οι αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Κυρμανίδης και Θανάσης Καρακάντζας,ο βουλευτής Ιωάννης Οικονόμου, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπασάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δελιχάς, Ρουποτιά Ευμορφία και Σκαρλάτος Κώστας, ο πρόεδρος του χωριού μας Γιάννης Βασιλείου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Σκοπιάς Φαρσάλων, Απανταχού Γαρδικιωτών, Κρεοπωλών φθιώτιδας, Κλειτσιωτών, κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας και του πολιτιστικού ομίλου Λαμίας "Χορόπολις".

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.  Και του χρόνου

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κοπή βασιλόπιτας από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.  Kαι του χρόνου....

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στον Παρνασσό. Μονή Ιερουσαλήμ, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφοί, Λιβάδι, Επτάλοφο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα έναρξη μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2019-20 στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη  Λαμία.

11o ANTAMΩΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους... Και του χρόνου....

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας, συνεχίστηκε από το σύλλογό μας με σκαλοπάτια πέτρινα και πλακόστρωτο διάδρομο.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (12-5-2019)