GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 

 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Συμπληρώθηκαν όλες οι θέσεις του λεωφορείου (50) για την εκδρομή του Συλλόγου μας στη Ρουμανία. Άνοιξε λίστα αναμονής με σειρά προτεραιότητας για την περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής για σοβαρούς λόγους.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί η ακριβής ώρα και τα σημεία αναχώρησης του λεωφορείου.

Ο Σύλλογός μας προγραμματίζει 5/ήμερη εκδρομή στις 4 -5-6-7 και 8  Iουλίου 2018 στη Ρουμανία (Βουκουρέστι-Μπρασώφ-Σινάια -Kαρπάθια...) και Βουλγαρία ( Σόφια- Σαντάνσκι...)

TIMH KATA ATOMO ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΚΑΙ 3ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 260 E  ME HMΙΔΙΑΤΡΟΦΗ.

 

ANTIKΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Tοποθετούνται από το Σύλλογό μας καινούριες πινακίδες στο χωριό μας στη θέση των παλαιών που υπέστησαν φθορές από το πέρασμα του χρόνου.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από την έκτακτη αιμοδοσία του Συλλόγου μας στο νοσοκομείο Λαμίας στις 18 Απριλίου 2018

ΕΥΧΕΣ

Τις καλύτερες ευχές μας για Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία ,ευτυχία και χαρά.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Καλή ήταν η προσέλευση των συγχωριανών μας αιμοδοτών στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του Συλλόγου μας που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την πολύτιμη προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου  στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Αν και δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και πέραν του αναμενόμενου. Η υπέροχη παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, το πλούσιο μενού με μοσχάρι κοκκινιστό, οι πίτες, οι σαλάτες, τα τυριά, το ψητό ρουμελιώτικο αρνί, τα αναψυκτικά, το δωρεάν κρασί και η φανταστική ορχήστρα του ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΒΑΡΗ ανέβασαν στα ύψη το κέφι και το γλέντι κράτησε μέχρι και τις 5.30 το πρωί.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού μας Δημήτρης Βέττας, Γιάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, o δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαεθυμίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρόεδρος της κοινότητάς μας, οι σύλλογοι "Χορόπολις " Λαμίας, απανταχού Γαρδικιωτών, Κλειτσιωτών, Πετρωτού, Πήγασου Λαμίας.

Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους συγχωριανούς και φίλους μας για την παρουσία τους.

Και του χρόνου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: ‘’ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ"

Αγαπητοί Συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι του συλλόγου,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κι ευτυχισμένο το νέο έτος 2018.

Αναφέρουμε επιγραμματικά τις δραστηριότητες του συλλόγου μας τη χρονιά που πέρασε. Πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χειμωνιάτικο χορό στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στη Λαμία, λειτουργήσαμε την τράπεζα αίματος με δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες, λειτουργήσαμε το χορευτικό στην αίθουσα που διατηρεί ο Σύλλογος σε συνεργασία με το χορευτικό όμιλο Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ» ( Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία ), διατηρήσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.gardikiomilaion.gr, συντηρήσαμε τις παλιές και τοποθετήσαμε καινούργιες πινακίδες που δείχνουν τοποθεσίες στο χωριό μας, καθαρίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί μέσα από τον Κεφαλάρη στην Αγία Παρασκευή, κατασκευάσαμε στην Αγία Παρασκευή ένα μικρό σπιτάκι (το μικρό σπίτι στην Αγία Παρασκευή το ονομάσαμε) που εξυπηρετεί τη χορευτική ομάδα αλλά και κάθε επισκέπτη του χώρου, πραγματοποιήσαμε το 9ο στη σειρά αντάμωμα των Γαρδικιωτών στο παραπάνω χώρο, συμβάλαμε στην διεξαγωγή του πανηγυριού των Αγίων Αποστόλων στην Κουτσούφλιανη, προσφέραμε δωρεάν σε όλους καφέ και τσίπουρο την ημέρα της Αγίας Παρασκευής μετά τη θεία λειτουργία στο ομώνυμο ξωκλήσι, βραβεύσαμε τους συγχωριανούς μας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, βραβεύσαμε τους συγχωριανούς μας (Αναστασία Μαντέ, Αναστασία Φλέγγα και Ανέστη Φλέγγα) που για πάρα πολλά χρόνια λειτούργησαν τα δυο “μαγαζιά” στην πλατεία της Παναγίας στο χωριό μας,- πραγματοποιήσαμε 4ήμερη εκδρομή στη Σερβία (Βελιγράδι, Νόβισαντ (σύνορα Ουγγαρίας), Νις…), πραγματοποιήσαμε 1ήμερη εκδρομή από το Γαρδίκι τον Αύγουστο στον Όλυμπο, πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβριο 1ήμερη εκδρομή από τη Λαμία στο νομό Τρικάλων ( Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Μύλο των ξωτικών…), τοποθετήσαμε και πάλι φέτος την χριστουγεννιάτικη φάτνη στην είσοδο του χωριού μας, είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας για θέματα που αφορούν το χωριό μας..…Είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη των εργασιών από την περιφέρεια για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή καθώς επίσης και σε εργασίες για σημαντική ανάπλαση του χώρου που γίνεται το ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Αυτό θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στο χώρο (ήδη τον επισκέπτονται πάρα πολλοί), αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα στο Σύλλογο και για άλλες δραστηριότητες αφού η πρόσβαση θα είναι καλύτερη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους επισκέπτες του χώρου αυτού που τον προσέχουν και τον αφήνουν πεντακάθαρο.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς όλους επώνυμους και ανώνυμους όσους βοήθησαν στην επιτυχία όλων που αναφέραμε παραπάνω και όλους εσάς για τη στήριξη που μας παρέχετε και για τη συμμετοχή σας.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω για τις συνδρομές τους.

Φλέγγας Απόστολος 30 Ε, Βασιλείου Κων/νος 10 Ε, Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 40 Ε, Μαντζίκος Γεώργιος 30 Ε, Μπάρμπα-Μήτσος Μπαρτσιώκας 10 Ε, Φλέγγας Γεώργιος του Ευαγγ. 20 Ε, Καλογερογιάννης Φάνης 10 Ε, Κανάκη Δήμητρα 10 Ε, Γιαννούτσος Στάθης 20 Ε, Παπαστάμος Ιωάννης 20 Ε, Ραχούτης Γεώργιος του Αθαν. 20 Ε, Ανώνυμος 10 Ε, Γιαννάκος Νίκος 30 Ε, Ανώνυμη 100 Ε, Πιλάλης Ηλίας 10 Ε, Κωστοπέτρος Κων/νος 20 Ε, Βαγγέλης και Βίκυ Γουβάλα 40 Ε, Κυρίτση Μόρφω 20 Ε, Γρηγορομήτρος Φώτης-Φοδούλης Νίκος-Τάλαρου Μαρία 20 Ε, Φλέγγα Μαρία και Ψωμάς Γιάννης 20 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Κουτκιάς Δημήτριος (ΙΤΈΑ) 50 Ε, Κουτκιάς Βασίλειος του Ευαγγ. 50 Ε, Παπανάγνος Τάσος 30 Ε, Παπαστάμος Γεώργιος 20 Ε, Ραχούτης Ευάγγελος 50 Ε, Καραμήτρος Δημήτριος 20 Ε. Τις συνδρομές μπορούμε να τις δίνουμε στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 προγραμματίζουμε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας. Το πόσο σημαντική είναι η προσφορά αίματος νομίζουμε όλοι το γνωρίζουμε. Ας «κλέψουμε» λίγο από το χρόνο μας και ας προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας μια μονάδα αίματος. Αυτό μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Λαμίας και από ώρα 09.00 έως 12.00. Εμείς όπως πάντα θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε. Επίσης μπορεί να κατατεθεί και άλλη μέρα και σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, αρκεί να δηλωθεί για την τράπεζα αίματος του συλλόγου. Επίσης όσοι έχουν δανειστεί φιάλες αίματος ας φροντίσουν για την επιστροφή του. γιατί δεν υπάρχει απόθεμα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει το βράδυ στον ετήσιο χορό του συλλόγου, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας στις εξετάσεις του 2017 έχουμε τους: Αντωνοπούλου Βασιλική του Κων/νου (ΤΕΦΑ Θεσσαλίας – Τρίκαλα), Γιαννοθανάσης Ευάγγελος του Αθανασίου (Φυτική παραγωγή Γεωπονικό Αθήνας), Σίγας Νικόλαος του Δημητρίου και της αείμνηστης Αναστασίας Πορή (Οικονομικό Πάτρας) Σταυριανάκη Κατερίνα του Σταύρου (ΑΣΟΕ-Αθήνα), Τσιάκας Δημήτριος του Γεωργίου (πληροφορική-Πειραιά), Τσιτούρα Τάνια του Αθανασίου (Ψυχολογία- Αθήνα), Χαντζής Θεμιστοκλής του Άρη και της Ελένης Μακρή (Κτηνιατρική- Θεσσαλονίκη), Υφαντής Γεώργιος του Αθανασίου και της Βασιλικής Μπαλή (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) . Το Δ.Σ. συγχαίρει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμα παρακαλείτε να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. για να τον συμπεριλάβουμε στη βράβευση.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Φέτος ο χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας προγραμματίστηκε να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, (θα υπάρξει μια μικρή έκπληξη για τους εορτάζοντες), και ώρα 9.30 το βράδυ στο « ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς από την κορυφαία αυτή εκδήλωση. Πρέπει όλοι μας να παραβρεθούμε και να διασκεδάσουμε με βιολιά, λαγούτα και κλαρίνα σε σκοπούς που θα μαγέψουν με την παραδοσιακή ορχήστρα με τους ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ στο βιολί, ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΒΑΡΗ, στα κρουστά, ΘΩΜΑ ΒΟΥΖΑ στο κλαρίνο, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΕΙΛΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΒΑΡΗ στο τραγούδι. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Θα ακολουθήσει γλέντι και όσο αντέξουμε.. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 15 Ε για τους μεγάλους και 10 Ε για τα παιδιά με πλήρες μενού, πίτες, ψητό αρνί και κρασί δωρεάν. Θα υπάρξει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ του Συλλόγου αγοράζοντας λαχνούς. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας, όλους τους επαγγελματίες συγχωριανούς μας και φίλους που προσφέρουν τα δώρα στη λαχειοφόρο. Eπίσης ευχαριστούμε το Βασίλη Μανίτα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ) και Δημήτρη Πρωτόπαπα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ) οι οποίοι πρόσφεραν μέρος από τα σουβλάκια που διατέθηκαν στο 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ. Ευχαριστούμε τους Γιώργο Μαλούκο, Θανάση και Κώστα Κουτσογιάννη για την ξυλεία που πρόσφεραν και φτιάξαμε το σπιτάκι στην Αγία Παρασκευή. Επίσης για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ πρόσφεραν: ο Κώστας Σκαρμούτσος κάρβουνα (Καλύβια), ο Κώστας Μπισμπίκης λουκούμια (Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ), ο Σπύρος Κουρέλης κρασί (ΚΟΥΡΕΛΕΪΚΑ), Ο Νίκος Λάγιος τσίπουρο. Τους ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε και όλους, μικρούς και μεγάλους, που βοήθησαν με κάθε τρόπο ο καθένας στην επιτυχία του 9ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1.Προγραμματίζουμε για τις 5-6-7 και 8 Ιουλίου 2018 4ήμερη εκδρομή στη Ρουμανία (Βουκουρέστι, Μπρασόφ κ.λ.π.). Μπορούμε να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας και να εγγραφούμε στον κατάλογο το βράδυ στον ετήσιο χορό μας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.gardikiomilaion.gr.

2. Μονοήμερη τον Αύγουστο από το Γαρδίκι. Ο προορισμός στο επόμενο ενημερωτικό.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΤΟ Δ.Σ.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ.

E.E.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΤO 10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

EYXEΣ

Ο Σύλλογός μας εύχεται σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ και ευτυχισμένο το νέο έτος 2018.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

" To μικρό σπίτι στην Αγία Παρασκευή"

O Σύλλογός μας κατασκεύασε στην Αγία Παρασκευή ένα μικρό σπιτάκι που θα εξυπηρετεί τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας καθώς επίσης και τις ανάγκες των επισκεπτών-των εκδρομέων και των εποχούμενων που επισκέπτονται όλο το καλοκαίρι και σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο το χώρο.

 

Από το χορευτικό του Συλλόγου μας

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  στις 6 η ώρα το απόγευμα στην αίθουσα που βρίσκεται στη οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία αρχίζουν τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2017-18.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

 

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓAΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 το 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Αντάμωμα με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ» αφιερωμένο στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει, στην παράδοση και στον πολιτισμό.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Στον Άγιο Σάββα τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου  στο Βελιγράδι.

Ξενάγηση στο Βελιγράδι.

Στο κάστρο Καλέμεγκαν.

Στο "ΝΙΚΗΤΗ" στο Βελιγράδι.

Μεσημεριανό φαγητό συνοδεία μπίρας στις όχθες του Δούναβη.

Κρουαζιέρα στο Σάββα-Δούναβη.

Ο Δούναβης περνώντας από δέκα χώρες της Ευρώπης διασχίζει το Βελιγράδι.

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας παρέχετε, για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι, να ευχηθούμε στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις καλά αποτελέσματα και να σας κάνουμε γνωστές τις προσεχείς δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017.To μεσημέρι μετά τη θεία λειτουργία το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη. Το πανηγύρι διοργανώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και ο Σύλλογος διαθέτει τη μουσική με Dg. Κάτι που κάνουμε χρόνια τώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.4ήμερη εκδρομή στη Σερβία. 8-9-10 και 11 Ιουλίου 2017 (Σάββατο , Κυριακή,Δευτέρα και Τρίτη,). Η εκδρομή αυτή όπως γνωρίζετε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε με το προηγούμενο ενημερωτικό το Γενάρη. Θα επισκεφθούμε τη Σερβία ( Βελιγράδι, Νόβισαντ, Δούναβη, Νις…). Το αντίτιμο κατά άτομο είναι 185 Ε και περιλαμβάνει μεταφορά,3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, ξεναγό, αρχηγό, περιηγήσεις, εκδρομές, πρωινό και βραδινό. Η αναχώρηση θα γίνει από Λαμία το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρωί και συγκεκριμένα: Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΚΑΛΥΒΙΑ 5 παρά 10΄, ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5 παρά 5΄, ΛΑΜΙΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ) 5.00΄, ΓΑΛΑΝΕΙΚΑ 5 ΚΑΙ 5΄, ΜΑΓΝΗΣΙΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 5 και 10΄, ΣΤΥΛΙΔΑ 5 και 15΄. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Δ.Σ του Συλλόγου.ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στο γραφικό ξωκλήσι ο Σύλλογος θα προσφέρει σε όλους λουκούμι, καφέ και τσίπουρο όπως κάθε χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017. Το 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Αντάμωμα με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ» αφιερωμένο στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει, στην παράδοση και στον πολιτισμό. Το χορευτικό του Συλλόγου συνοδευόμενο από την παραδοσιακή ορχήστρα (με κλαρίνα , λαούτα, βιολιά, ντέφια και νταούλια), που είχαμε και το χειμώνα στον χειμωνιάτικο χορό μας στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ στη Λαμία, θα παρουσιάσει δρώμενα παλιά και παραδοσιακούς χορούς από τη στεριανή Ελλάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Σε ότι αφορά την προετοιμασία μας έχουμε συνηθίσει πλέον. Τα «σέα μας» τα «μέαμας» στην « πετσετούλα» μας, τα στρωσίδια μας, τις καρεκλίτσες μας και ανηφορίζουμε είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια μέσα από τον Κεφαλάρη (όπως κάνουμε κάθε χρόνο θα έχουμε καθαρίσει το μονοπάτι) για το μέρος του Ανταμώματος στην Αγία Παρασκευή. Ο Σύλλογος θα προσφέρει λουκουμάκι, τσίπουρο καθώς επίσης θα διαθέτει σουβλάκια, λουκάνικα, παγωμένη μπίρα, καφέδες (ελληνικό, frappe,fredo), και αναψυκτικά. Η ορχήστρα, όπως προαναφέραμε θα είναι αυτή που μας διασκέδασε το χειμώνα στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ. Κλαρίνο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ, βιολί ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, κρουστά ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ, λαούτο-τραγούδιΜΑΡΙΟΣ ΣΑΡΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και τραγούδι ΖΕΤΤΑ ΛΕΝΑ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017. Μονοήμερη εκδρομή από το ΓΑΡΔΙΚΙ για ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ, ΠΡΙΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Αντίτιμο κατά άτομο 18Ε περίπου ανάλογα με τη συμμετοχή. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο Δ.Σ του Συλλόγου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου.

Με επιτυχία και με περισσότερα μέλη κύλησε και φέτος η χρονιά της χορευτικής ομάδας. Στο χειμωνιάτικο χορό μας παρουσίασε δρώμενα παλιά και παραδοσιακούς χορούς. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 την ίδια ώρα 6.30΄το απόγευμα στην ίδια αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία. Στις προθέσεις μας είναι να δημιουργήσουμε και νέο τμήμα με μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά ας έρθουν σε επικοινωνία με το Δ.Σ. για περαιτέρω συνεννόηση. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα από 5.30έως 6.30 το απόγευμα στην παραπάνω αίθουσα. ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017. ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ.

Για την τακτική αιμοδοσία θα γίνει υπενθύμιση ανακοίνωση μέσα από το site του Συλλόγου.www.gardikiomilaion.gr.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017.

Μονοήμερη εκδρομή από Λαμία για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΦΛΙΑ. Αντίτιμο κατά άτομο 8 με 9Ε. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Βασιλική Μαλούκου του Ευαγ. 10Ε, Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 20 Ε, Μαντζίκος Γιώργος 10 Ε, Φλέγγα Μαριγούλα 10 Ε, Χριστοπούλου Φωτεινή του Π. 10 Ε, Φλέγγας Παναγιώτης 20 Ε, Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 10 Ε, Κωστούλας Νίκος 20 Ε, Μάνος Βαγγέλης 10 Ε, Ευαγγελόπουλος Δημήτρης 10 Ε, Βανακλιώτης Δημήτρης 20 Ε, Φλέγγα 10 Ε, Δελιχά Γεωργία 20 Ε, Ραχούτη Ειρήνη 20 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 10 Ε, Γιαννάκος Νίκος 10 Ε , Μαλκογιώργος Βαγγέλης 20 Ε, Κουτκιάς Ζήσης 20 Ε, Παπανάγνου Βασιλική του Ν., 10 Ε. Κουτκιάς Αντώνης 5 Ε, Παπανάγνουέφη 10 Ε, Μήτκας Βαγγέλης 10 Ε, Φλέγγας Γρηγόρης του Ιωάν. 50 Ε, Χριστόπουλος Κώστας και Ρεβέκκα 50 Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.

Σημείωση: Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας δώσετε τη διεύθυνση και να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στους νέους και στις νέες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ καλή αντάμωση ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ το πρωί στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ

Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Μακρακώμης από το Καστρί ως τον κόμβο Μακρακώμης-Σπερχειάδας. Η παράκαμψη αυτή συντομεύει το χρόνο για το χωριό μας αφού περνάει έξω από τη Μάκρη και τη Μακρακώμη.

ΕΥΧΕΣ

Τις καλύτερες ευχές μας για Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία ,ευτυχία και χαρά.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί στις 8-9-10 και 11 Ιουλίου 2017 (Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα και Τρίτη) 4ήμερη εκδρομή στη Σερβία.  Το αντίτιμο είναι για δίκλινο δωμάτιο 185  Ε το άτομο.

Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, πρωινό και βραδινό, ξεναγό, αρχηγό, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 50 Ε στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα τηλέφωνα;6978658445, 6976326094, 6970402956.

Απαραίτητα έγγραφα ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο. Το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω.

 

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ

Στα περσινά επίπεδα περίπου κυμάνθηκε η προσέλευση του κόσμου στην χειμωνιάτικη χοροεσπερίδα του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Αν και στην αρχή ίσως λόγω της οικονομικής στενότητας όλων μας δεν υπήρχε διάθεση στη συνέχεια όμως η ωραία παρουσία της χορευτικής ομάδας με δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς, το πλούσιο μενού, οι πίτες, το ρουμελιώτικο ψητό αρνί, το άφθονο κρασί και η καλή ορχήστρα ανέβασαν τη διάθεση και το κέφι και ο χορός που στήθηκε κράτησε ως τις 4.30 το πρωί.

Για φωτογραφίες και πλάνα πατήστε: radio-net.gr

Παραβρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο βουλευτής Δημήτρης Βέττας, ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης Κώστας Μπήτος, ο πρόεδρος της Φτέρης, οι πρόεδροι των συλλόγων Απανταχού Γαρδικιωτών, Κλειτσιωτών, Πετρωτού, Σαρακατσαναίων, του Πήγασου Λαμίας και του ομίλου "Χορόπολις" Λαμίας.

Σε ότι αφορά τον οικονομικό απολογισμό τα έσοδα  ανταποκρίθηκαν πλήρως στα έξοδα της βραδιάς.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, συμμερίζεται και καταννοεί την απουσία πολλών συγχωριανών μας που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω της οικονομικής δυσκολίας που όλοι αντιμετωπίζουμε και λόγω πένθους, και ανανεώνει το ραντεβού μας για την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αγαπητοί Συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι του συλλόγου,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,  ΜΕ ΥΓΕΙΑ κι ευτυχισμένο το νέο έτος 2017.

Για λόγους στενότητας του ενημερωτικού αναφέρουμε επιγραμματικά τις δραστηριότητες  του συλλόγου μας τη χρονιά που πέρασε. Πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χειμωνιάτικο χορό στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ  στη Λαμία, λειτουργήσαμε την τράπεζα αίματος με δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες, λειτουργήσαμε το χορευτικό ( από τον Οκτώβριο σε νέα αίθουσα στην Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία ), διατηρήσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.gardikiomilaion.gr,  συντηρήσαμε τις παλιές και τοποθετήσαμε καινούργιες πινακίδες που δείχνουν τοποθεσίες στο χωριό μας,  συντηρήσαμε τους παλιούς και προμηθευτήκαμε και νέους τραπεζοπάγκους για το χώρο της Αγίας Παρασκευής που γίνεται το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ, πραγματοποιήσαμε το 8ο στη σειρά αντάμωμα των Γαρδικιωτών στο παραπάνω χώρο, συμβάλαμε στην διεξαγωγή του πανηγυριού των Αγίων Αποστόλων στην Κουτσούφλιανη, προσφέραμε δωρεάν σε όλους καφέ και τσίπουρο την ημέρα της Αγίας Παρασκευής μετά τη θεία λειτουργία στο ομώνυμο ξωκλήσι,  βραβεύσαμε τους συγχωριανούς μας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, βραβεύσαμε ένα ζευγάρι συγχωριανών μας, (Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου) που διατήρησαν για πολλά χρόνια το «μαγαζάκι» στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη,-πέρυσι βραβεύσαμε το ζευγάρι της Κούλας και του μπάρμπα –Μήτσου Μπαρτσιώκα για τη λειτουργία παραπάνω από εξήντα χρόνων του ραφείου στο χωριό μας αλλά και την δια βίου παραμονή τους στο χωριό μας,- συμβάλαμε στην τελετή, δανείζοντας παραδοσιακές φορεσιές, που έγινε για τη μάχη της Οξυάς, πραγματοποιήσαμε  3ήμερη εκδρομή σε έναν ομολογουμένως αξιόλογο προορισμό στην Βυζαντινή Οχρίδα στα Σκόπια, τοποθετήσαμε και πάλι φέτος την χριστουγεννιάτικη φάτνη στην είσοδο του χωριού μας, κάναμε συναντήσεις με φορείς της περιφέρειας Στερεάς για θέματα που αφορούν το χωριό μας..…

 Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς όλους επώνυμους και ανώνυμους όσους βοήθησαν στην επιτυχία όλων που αναφέραμε παραπάνω και όλους εσάς για τη στήριξη που μας παρέχετε και για τη συμμετοχή σας. Η συμμετοχή σας αυτή μας κάνει διπλά υπερήφανους και μας δίνει δύναμη, κουράγιο και ώθηση να συνεχίσουμε τον ανηφορικό δρόμο της προσπάθειας που ξεκινήσαμε όλοι μαζί.  Το Δ.Σ. συγκρατημένο μεν στα οικονομικά λόγω της οικονομικής κατάστασης, με την ίδια όμως ( ίσως και παραπάνω) θέληση προχωρά για την πραγματοποίηση των σκοπών και των στόχων του συλλόγου. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι «ΑΡΤ» και τον παρουσιαστή Παντελή Σούλη το οποίο πολλές φορές παρουσίασε στα πλαίσια της εκπομπής «ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκδηλώσεις του συλλόγου παρουσιάζοντας  παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας, φωτογραφίες και πλάνα από το χωριό μας και τον τόπο μας..

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω για τις συνδρομές τους.

Πρωτόπαπας Ευάγγελος 20 Ε, Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 35 Ε, Τσιτούρας Σπύρος 20 Ε, Βασιλείου Κων/νος 10 Ε, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος του Β. 20 Ε, Φλέγγα – Ψωμά Μαρία 10 Ε, Φλέγγας Ανέστης 10 Ε, Ανώνυμη συγχωριανή μας 100 Ε, Βασιλείου Νίκος 10 Ε, Ραχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Αλεξανδρής Κώστας 10 Ε, Φλώρος Χρήστος 20 Ε, Φλέγγας Αποστόλης 20 Ε, Μαντζίκος Γεώργιος 10 Ε, Μαντές Στέλιος του Π. 10 Ε, Ευάγγελος και Βασιλική Γουβάλα 50 Ε, Κωστοπέτρος Κώστας 20 Ε, Ρεγγούζας Κώστας 20 Ε Κοτρώνης Ευάγγελος 5 Ε, Αλκέτ 5 Ε, Τσιτούρα-Γαρουφαλή Κατερίνα 20 Ε, Μαίρη Τσιτούρα –Πολύζου 20 Ε, Φοδούλης Νίκος 5 Ε, Γρηγορομήτρος Φώτης 5 Ε, Ταλάρου Μαρία 5 Ε, Ράγγος Γεώργιος 20 Ε, Παπανάγνος Τάσος 20 Ε, Παπαστάμος Γεώργιος 20 Ε, Παπανάγνου Ιφιγένεια 10 Ε, Παπανάγνου Τζένη 5 Ε, Ραχούτη Ειρήνη 10 Ε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας και προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας μια μονάδα αίματος. Αυτό μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Λαμίας και από ώρα 09.00 έως 12.00. Επίσης μπορεί να δοθεί και σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, οποιαδήποτε ημέρα, αρκεί να δηλωθεί για την τράπεζα αίματος του συλλόγου.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει το βράδυ στον ετήσιο χορό του συλλόγου, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας στις εξετάσεις του 2016 έχουμε τους: Δεληγιάννη Βασιλική του Γεωργίου και της Γιόλας Παπαστάμου (Χημικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Μαλούκος Αλέξανδρος του Ευαγγέλου και της Σοφίας (Νομική Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας), Μαλούκου Αικατερίνη-Στυλιανή του Αθανασίου και της Ευαγγελίας (Οικονομικό Πανεπιστημίου Πειραιά), Μπαρτσιώκας Γεώργιος του Ανδρέα και της Μαρίας ( Ιατρική Πανεπιστημίου Θράκης), Ραχούτη Δήμητρα του Ευαγγέλου και της Βιολέτας ( Διοίκηση επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Καβάλας, Παπανάγνου Αγγελική του Δημητρίου και της Πέννυς (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΑΤΕΙ Χαλκίδας), Τσικριπής Χαράλαμπος του Ιωάννη και της Εύης (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΑΤΕΙ Μεσολογγίου), Τσιτούρα Αικατερίνη του Γρηγορίου και της Μαρίας (Φυσικό Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Φλώρος Στέλιος του Νάσου και της Άσπας (Χημικό Πανεπιστημίου Πάτρας). Το Δ.Σ. συγχαίρει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την  επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμα παρακαλείτε να επικοινωνήσει με το Δ.Σ.  για να τον συμπεριλάβουμε στη βράβευση.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

 Φέτος ο χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας προγραμματίστηκε να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 και ώρα 9.30 το βράδυ στο « ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Θα πρέπει όλοι να παραβρεθούμε στην κορυφαία αυτή εκδήλωση να τα πούμε και να διασκεδάσουμε με την δημοτική ορχήστρα με τους ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ στο βιολί, ΜΑΡΙΟ ΣΑΡΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗ στο λαούτο, ΦΩΤΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ στα κρουστά, ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΑΚΟ στο κλαρίνο, ΖΕΤΑ ΛΕΝΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΑΤΣΙΟ και ΣΟΦΙΑ ΒΩΤΤΑ στο τραγούδι. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι τις πρωϊνές ώρες. Θα ακουστούν κυρίως σκοποί του τόπου μας καθώς επίσης θα γίνει και ένα σύντομο πέρασμα και από άλλα μέρη της πατρίδας μας.. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 15 Ε για τους μεγάλους και 10 Ε για τα παιδιά με πλήρες  μενού, πίτες, ψητό αρνί και κρασί δωρεάν. Θα υπάρξει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ του Συλλόγου αγοράζοντας λαχνούς. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας, όλους τους επαγγελματίες συγχωριανούς μας και φίλους που προσφέρουν τα δώρα στη λαχειοφόρο. Eπίσης ευχαριστούμε το Βασίλη Μανίτα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ) και Δημήτρη Πρωτόπαπα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ) οι οποίοι προσέφεραν μέρος από τα σουβλάκια που διατέθηκαν στο 8ο  ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1.Προγραμματίζουμε για το πρώτο 15θήμερο Ιουλίου  4ήμερη εκδρομή στη Σερβία (Βελιγράδι, Δούναβη κ.λ.π.). Μπορούμε να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας το βράδυ στον ετήσιο χορό μας. Για περισσότερες πληροφορίες και επειδή είναι σχετικά νωρίς ακόμα ας απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. ή να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου  www.gardikiomilaion.gr.

2. Μονοήμερη τον Αύγουστο. Ο προορισμός στο επόμενο ενημερωτικό.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 

ΤΟ   Δ.Σ.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ.

E.E.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΤO 9o  ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κ Α Λ Η   Χ Ρ Ο Ν Ι Α

ΕYXEΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς και τους φίλους μας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ NEO ETOΣ 2017.

Κ Α Λ Ε Σ  Γ I O Ρ Τ Ε Σ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ (ΜΠΕΚΗ ) ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΡΙ με προϋπολογισμό  2.600.000,00 €

Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικών εργασιών, μελέτη οδοποιίας, γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γεωτεχνική μελέτη, υδραυλική μελέτη, στατική μελέτη καθώς και μελέτη Κτηματολογίου. Προβλέπεται η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας της κυκλοφορίας αλλά και των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο., ειδικά στο μελετώμενο τμήμα το οποίο αποτελεί και το πλέον νευραλγικό τμήμα της οδού καθόσον η γεωμετρία και το ανάγλυφο επιτρέπουν την υπερβολική αύξηση ταχυτήτων για τον δεδομένο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, και με νέο "αίμα", άρχισαν τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας σε νέα αίθουσα στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

Οι εγγραφές  και τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 6.30΄έως 7.30΄.

8o ANTAMΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ (ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΩΧΡΙΔΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ 19-20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Σεργιάνι στα Μπίτολα

Mεσημεριανό φαγητό

Στον Όσιο Ναούμ

 

Η