GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 

 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία και η υγειονομική κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα γρήγορα να είναι παρελθόν. Επίσης ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα.

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.Γιορτή των Αγίων Αποστόλων και στην ομώνυμη εκκλησία στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη μετά τηΘεία λειτουργία ο Σύλλογός μας θα προσφέρει γλυκίσματα και τσίπουρο σε όλους. (Δεν θα γίνει φέτος, λόγω του κορονοϊού, το καθιερωμένο πανηγύρι).

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020.Καθώς προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων μας και των κατοίκων της περιοχής μας αναγκαστήκαμε να προβούμε στην αναβολή του 12ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020. Το φετινό «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» αναβάλλεται λόγω του κορονοϊού. Με τη βεβαιότητα ότι έχουμε δεδομένη την κατανόησή σας παραμένουμε με πίστη και ελπίδα,αθεράπευτα νοσταλγοί της αναβίωσης της γιορτής μας. Παρόλο που σήμερα στον ταραγμένο κόσμο μας χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγους να αισιοδοξούμε, οι νέες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και ενεργειών του Συλλόγου μας. Η πολιτεία έχει θεσμούς και οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε ιδίως σε στιγμές κρίσης όπως αυτή. Οι φίλοι της παράδοσης και του πολιτισμού με ανυπομονησία περιμένουν να ανταμώσουν, να τηρήσουν τα ήθη και έθιμα και να γλεντήσουν όλοι μαζι αγκαλιασμένοι. Αυτό το καλοκαίρι όμως με τους περιορισμούς και τις αποστάσεις δεν μπορούμε να το ζήσουμε όπως θέλουμε και όπως του αξίζει. Λυπούμαστε γι΄αυτό, έτσι όμως πρέπει, για να περάσουμε με επιτυχία τις δυσκολίες της πανδημίας.Κρατάμε στιγμές ανεξίτηλα χαραγμένες στη ψυχή και στο πνεύμα όλων μας από τα «ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ» που προηγήθηκαν αλλά τώρα με πόνο ψυχής αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε αυτή τη γιορτή μας. Ο χρόνος είναι κύκλος, το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ» θα ξαναγίνει, η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητά τους.Με την ελπίδα λοιπόν πως όλα θα έχουν ξεπεραστεί μέσα στον επόμενο χρόνο όλοι μαζί ενωμένοι, πειθαρχημένοι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας με το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ 31ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο χωριό μας. «ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΜΕ».

Σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά ο Σύλλογός μας θα προσφέρει τα συνηθισμένα όπως κάθε χρόνο τηρώντας, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μας, τους κανόνες ασφαλείας.

ΔΕΥΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020. Μονοήμερη εκδρομή με αναχώρηση από το ΓΑΡΔΙΚΙ με προορισμό το νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα θα πάμε «δεξιά μεριά»στο βουνό των Κενταύρων στο ΠΗΛΙΟ.ΓΑΡΔΙΚΙ-ΛΑΜΙΑ- ΒΟΛΟΣ- ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ-ΑΦΗΣΟ-ΧΟΡΤΟ, ΝΕΟ ΤΡΙΚΕΡΙ στη συνέχεια με καραβάκι θακαταλήξουμε στο νησάκι ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ όπου θα προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και για φαγητό στις γραφικές ταβέρνες του όμορφου νησιού και μπάνιο κατά βούληση στις καταγάλανες παραλίες του ( δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα), επιστροφή. Αντίτιμο κατ’ άτομο 20Ε περίπου (συμπεριλαμβάνονται και τα ναύλα του καραβιού). Δηλώσεις συμμετοχής με τη λήψη του ενημερωτικού στο Δ.Σ του Συλλόγου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.( ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ).

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου. Με επιτυχία κύλησε και φέτος η χρονιά της χορευτικής μας ομάδας. Στο χειμωνιάτικο χορό μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη στεριανή Ελλάδα (Μπεράτης, Καραγκούνα, Φεζοδερβέναγας, Κοφτός, Τασιά, Τσάμικος γυναικών, Τσάμικος ανδρών, Καγκέλι). Συγχαρητήρια αξίζουν στη χορευτική μας ομάδα, για άλλη μια φορά κέρδισε το χειροκρότημα όλων, και στο χοροδιδάσκαλο το Γιώργο Πολίτη. Τα μαθήματα της χορευτικής μας ομάδας διακόπηκαν στην αρχή του Μάρτη λόγω του κορονοϊού. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 την ίδια ώρα 5.50΄το απόγευμα στην ίδια αίθουσα, που διαθέτει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020.ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ. Κατ΄αρχή ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη 2020 προγραμματίζουμε αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας και ώρες 8.00-12.00 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 μονοήμερη εκδρομή από Λαμία στηνΑργιθέα και συγκεκριμένα στην ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από ΛΑΜΙΑκαι δια μέσου της εθνικής οδού Ε65 θα ανεβούμε σε υψόμετρο 900 μέτρων, για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ή ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ στη συνέχεια στο ΜΟΥΖΑΚΙ και για φαγητό στο «ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ», ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 9 Μαϊου μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στην ορεινή Κορινθία.Προγραμματίστηκε για τις αρχές Μαϊου του 2021.

Επίσης αναβλήθηκε, για τους γνωστούς λόγους, η προγραμματισμένη 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές.Προγραμματίστηκε να γίνειστις αρχές Ιουλίου του 2021.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Πρωτόπαπας Δημήτριος (κρεοπωλείο στα Καλύβια) 50 Ε, Κουτκιά Νίκη στη μνήμη Ευάγγελου Κουτκιά που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας 50 Ε, Παπανάγνος Τάσος 50 Ε, Χριστόπουλος Κώστας 100 Ε, Χριστόπουλος Παναγιώτης 50 Ε, Χριστοπούλου Βασιλική 50 Ε, Φλέγγας Γρηγόρης του Ιωάννη 50 Ε, Παπαστάμος Ιωάν. 20 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 20 Ε, Μπότσικα Ιουλία 20Ε, Βασιλείου Κώστας 20 Ε, Βασιλείου Γιάννης 20 Ε, Φλέγγας Παναγιώτης 20 Ε, Κουτκιάς Γιώργος του Ν. 20 Ε, Ραχούτης Κώστας του Δ. 30 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 20 Ε, Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Τσικριπής Νίκος του Θεοφ. 20 Ε, Ραχούτη Σταυρούλα 15 Ε.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.Θερμά ευχαριστούμε όλους που προσφέρουν χρήματα, υλικά οικοδομών, εργασία κλπ για τη διαμόρφωση του χώρου στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Παραβρέθηκε πλήθος συγχωριανών μας και πολλών φίλων μας. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε παλιά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της στεριανής Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι που κράτησε ως τις 6 το πρωί.

Παραβρέθηκαν: ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,οι αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Κυρμανίδης και Θανάσης Καρακάντζας,ο βουλευτής Ιωάννης Οικονόμου, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπασάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δελιχάς, Ρουποτιά Ευμορφία και Σκαρλάτος Κώστας, ο πρόεδρος του χωριού μας Γιάννης Βασιλείου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Σκοπιάς Φαρσάλων, Απανταχού Γαρδικιωτών, Κρεοπωλών φθιώτιδας, Κλειτσιωτών, κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας και του πολιτιστικού ομίλου Λαμίας "Χορόπολις".

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.  Και του χρόνου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας.

Τα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ και ευτυχισμένο το νέο έτος 2020.

Ο Σύλλογός μας, παρά τη δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, συνεχίζει να εκπληρώνει τους σκοπούς του και τους στόχους του και συνάμα να παρουσιάζει σημαντικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Η σύμπνοια και η ομοψυχία των διατελεσάντων και των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και η δική σας σημαντική παρουσία, ενθάρρυνση, εμπιστοσύνη στήριξη και συμπαράσταση είναι οι κυριότεροι λόγοι της πετυχημένης, θέλουμε να πιστεύουμε, πορείας του όλα αυτά τα χρόνια.

Η περασμένη περίοδος περιελάμβανε, όπως και οι προηγούμενες σπουδαίες δράσεις. Επιγραμματικά αναφέρουμε: Η καθιερωμένη ετήσια χοροεσπερίδα στη Λαμία στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΣ» με τη συμμετοχή πλήθους συγχωριανών μας και πολλών φίλων μας. Γενική Συνέλευση των μελών του συλλόγου και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής επιτροπής στην αίθουσα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στον Άγιο Λουκά της Λαμίας. Προέκυψε η προσθήκη ενός νέου συγχωριανού μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σπύρου Κουρέλη στη θέση του Νίκου Τσατσά τον οποίο και ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα προσφορά του στο σύλλογο και την οποία θα συνεχίσει να προσφέρει. Λειτουργία της τράπεζας αίματος με την πραγματοποίηση εθελοντικών αιμοδοσιών για την κάλυψη στο μέτρο του δυνατού των αναγκών που προκύπτουν. Λειτουργία της χορευτικής μας ομάδας. Η διατήρηση της αίθουσας σε συνεργασία με το χορευτικό όμιλο Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ». Η συντήρηση και ο εμπλουτισμός των παραδοσιακών φορεσιών. Η συντήρηση των πινακίδων που έχουμε τοποθετήσει στο χωριό μας. Η συντήρηση των τραπεζοκαθισμάτων και του χώρου γενικότερα που γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ στην Αγία Παρασκευή. Η διαμόρφωση του παραπάνω χώρου με καλλωπισμό, δενδροφύτευση, επέκταση-περίφραξη-τσιμεντόστρωση της επέκτασης της ψησταριάς, πρόσβαση στην εκκλησία με πέτρινα σκαλοπάτια και πλακόστρωτο διάδρομο κ.α.. Η πραγματοποίηση, στα πλαίσια της διατήρησης της παράδοσης, με επιτυχία του 11ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ο καθαρισμός και η διατήρηση μονοπατιών στο χωριό. Η εκπροσώπηση, η συμμετοχή και συνεργασία του Συλλόγου μας με άλλους πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας. Η υποστήριξη του πανηγυριού, που διοργανώνουν οι κάτοικοι του συνοικισμού μας, της Κουτσούφλιανης (διαθέσαμε τη μουσική όπως κάθε χρόνο). Η βράβευση των επιτυχόντων στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας μας. Η λειτουργία της ιστοσελίδας του Συλλόγου www. gardikiomilaion.gr. Η βοήθεια σε οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη την αρωγή μας. Η βοήθεια στην εκκλησία. Η κατασκευή, με υλικά του τόπου μας, της λιτής και απέρριτης φάτνης στην είσοδο του χωριού μας που κέρδισε το θαυμασμό πάρα πολλών στο διαδίκτυο. Οι συναντήσεις με διάφορους φορείς για θέματα που αφορούν το χωριό μας. Οι μονοήμερες εκδρομές μας:

1. ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΕΛΕΚΗΤΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

2. ΠΗΛΙΟ (ΜΗΛΙΕΣ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ- ΧΟΡΕΥΤΟ-ΧΑΝΙΑ),

3. στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ (ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΔΙΣΤΟΜΟ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΔΕΛΦΟΙ-ΛΙΒΑΔΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ-ΕΠΤΑΛΟΦΟ)

και η 5θήμερη εκδρομή μας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, και όλους εσάς για τη στήριξη, με κάθε τρόπο, που μας παρέχετε και για τη συμμετοχή σας. Η συμμετοχή σας αυτή μας κάνει διπλά υπερήφανους και μας δίνει δύναμη, κουράγιο και ώθηση να συνεχίσουμε τον ανηφορικό δρόμο της προσπάθειας που ξεκινήσαμε όλοι μαζί.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 2005. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες του Συλλόγου χάρις στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε αίμα, το πολυτιμότερο αγαθό. Με δυσκολία προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες που διαρκώς αυξάνονται. Η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη του 2019 είχε ικανοποιητική προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Για το προσεχές διάστημα δεν προγραμματίστηκε αιμοδοσία, μπορούμε όμως να προσερχόμαστε στο νοσοκομείο της Λαμίας να δίνουμε τη φιάλη και να ενημερώνουμε το σύλλογο. Όσοι έχουν δανειστεί αίμα ας φροντίσουν να το επιστρέψουν. Αν όχι οι ίδιοι κάποιοι άλλοι θα το χρειαστούν. Μπορεί να γίνει και σε οποιαδήποτε μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας της χώρας, οποιαδήποτε μέρα, να δηλώσουμε την τράπεζα του Συλλόγου και να ενημερώσουμε το Δ.Σ. Ας αφιερώσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας και ας προσφέρουμε μια μονάδα. Κάποια στιγμή ίσως όλοι μας βρεθούμε στην ανάγκη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Α.Τ.Ε.Ι.

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει το βράδυ στον ετήσιο χορό μας, στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 έχουμε τους παρακάτω συγχωριανούς μας με τις σχολές επιτυχίας: Γιαταγάνα Γεωργία του Αλέξανδρου και της Έφης Καγιάρα Σ.Μ.Υ Τρικάλων, Πατρικίδη Ελένη του Στέλιου και της Βιργινίας Κουτκιά ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Σουλτανιά Γεωργία του Γεωργίου και της Βασιλικής Κουτκιά ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Φλέγγα Ευθυμία του Κωνσταντίνου και της Στέλλας (εγγονή παπαΧρήστου Φλέγγα στο Κωσταλέξι) ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Φλώρος Ιωάννης του Αθανασίου και της Άσπας Μακρή ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Μαλούκου Παρασκευή-Βαια του Ευαγγέλου και της Σοφίας (εγγονή της Παρασκευής και του Αλέκου Μαλούκου από την Κουτσούφλιανη) ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, Φλέγγας Λεωνίδας του Αθανασίου και της Ρούλας Μήτσιου ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  Τ.Ε.Ι ΛΑΡΙΣΑΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμη παρακαλείται να το δηλώσει στο Δ.Σ. για να συμπεριληφθεί στην βράβευση.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Φέτος ο ετήσιος χορός μας προγραμματίστηκε να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 9.30 το βράδυ ΣΤΟ “ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ” στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Θα πρέπει όλοι να παραβρεθούμε στην κορυφαία αυτή εκδήλωση να ανταμώσουμε τους συγχωριανούς μας και τους φίλους μας, να τα πούμε και να διασκεδάσουμε με δημοτική ορχήστρα αποτελούμενη από τους ΑΒΡΑΑΜ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ στα πλήκτρα, ΘΩΜΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στα κρουστά, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑ στην κιθάρα, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΗ στο κλαρίνο, ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΕΙΝΟ και ΦΑΙΔΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, στο τραγούδι. Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας με την έναρξη φορώντας τις παραδοσιακές μας φορεσιές και υπό τους ήχους του κλαρίνου και των τραγουδιών των υπέροχων νεαρών τραγουδιστών θα μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της στεριανής Ελλάδας μας. Στη συνέχεια και μετά το καλωσόρισμα θα γίνει απονομή των τιμητικών επαίνων στους επιτυχόντες συγχωριανούς μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 και θα ακολουθήσει γλέντι για όλους με σκοπούς και τραγούδια της περιοχής μας και όσο αντέξουμε...... Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι και πάλι φέτος μόνο 15 Ε για τους μεγάλους, 10 Ε για τα παιδιά με πλήρες μενού, πίτες, κοντοσούβλι ρουμελιώτικο, αναψυκτικά και κρασί δωρεάν όπως κάθε χρόνο. Για τη στήριξη των προσπαθειών του Συλλόγου ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ την οποία θα πρέπει και όλοι μας να στηρίξουμε. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας, όλους τους συγχωριανούς μας και φίλους επαγγελματίες που προσφέρουν τα δώρα για την λαχειοφόρο αγορά. Ο Βασίλης Μανίτας (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ) προσέφερε σουβλάκια, ο Δημήτρης Πρωτόπαπας (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ) λουκάνικα και ο Δημήτρης Μίχος- ο γαμπρός του Θόδωρου Καλόγερου- (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 94 ΛΑΜΙΑ) επίσης λουκάνικα που διατέθηκαν στο 11ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ. Επίσης για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ προσέφεραν: Νίκος Λάγιος τσίπουρο, Γιάννης και Νίκος Βασιλείου τραπεζοκαθίσματα και τσίπουρο, Σπύρος Κουρέλης κρασί, ο Κώστας Μπισμπίκης λουκούμια, ο Γιάννης Γιαννοθανάσης κατάβρεγμα του δρόμου, ο Κώστας Σκαρμούτσος κάρβουνα, ο Κώστας, ο Θανάσης Κουτσογιάννης και ο Γιάννης Καλτσάς την ηλεκτρογεννήτρια, ο Κώστας Κορέλης την κάδη, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσε μηχάνημα και τους χειριστές για το καθάρισμα και τη βελτίωση του δρόμου, ο Τάσος Ζαγαριώτης με τα παιδιά του και όλα τα μέλη του Δ.Σ. εθελοντική εργασία. Για την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή πρόσφεραν: ο Γιώργος Μαλούκος ξυλεία, η Φλώρα Ρεβύθη και ο Αντρέας Αγραφιώτης υλικά οικοδομών, ο Δημήτρης Κοντακτσής υλικά οικοδομών. Ανώνυμος μέσω του Συλλόγου μας καρέκλες για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ και το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Η προσφορά όλων είναι συγκινητική και συμβάλει στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο χώρο που είναι σημαντική και διαρκώς αυξάνεται.. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Η διαμόρφωση του χώρου και οι προσφορές συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε προσφορά μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ.Σ του Συλλόγου.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συγχωριανούς και φίλους μας για τις συνδρομές τους στο Σύλλογο. Μπάρμπα Γιάννης Παπαστάμος 20 Ε, Μαλκογιώργος Ευάγγελος 20 Ε, Αλεξανδρή Αικατερίνη 20 Ε, πατήρ Χρήστος Φλέγγας 20 Ε, Μαντζίκος Γεώργιος 35 Ε, Φλέγγας Απόστολος 40 Ε, Οικογένεια Τσιτούρα 20 Ε, Βασιλείου Κων/νος 20 Ε, πατήρ Γεώργιος Γιαννοθανάσης 10 Ε, Γιαννάκος Νεκτάριος 20 Ε, Ραχούτης Κων/νος του Γ. 20 Ε, Βασιλείου Νικόλαος 25 Ε, Ραχούτης Κων/νος του Δ. 10 Ε, Καλογήρου Θεόδωρος 20 Ε, Γιαννάκος Νικόλαος 50 Ε, Μαλούκος Γεώργιος 10 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Ραχούτης Γεώργιος του Αθ. 20 Ε, Παπανάγνου Π. Ανέστης 20 Ε, Στριφτός Χ. Βασίλειος 15 Ε, Στριφτός Β. Χρήστος 15 Ε, Κωστοπέτρος Κων/νος 20 Ε, Κυρίτση Γκόλφω 20 Ε, Ραχούτης Ευάγγελος 50 Ε, Παπανάγνου Ιφιγένεια 20 Ε, Γρηγορομήτρος Φώτης 20 Ε, Φλέγγας Παναγιώτης 20 Ε, Καλογερογιάννης Αθανάσιος 20 Ε, Μπότσικα Ιουλία 20 Ε, Παπανάγνου Αναστάσιος του Ευαγ. 40 Ε, Ράγγος Γεώργιος 20 Ε.

Αριθμός λογαριασμού για συνδρομές-ενισχύσεις: EUROBANK GR 2302607400000130101614391

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου συγχαίρει και ευχαριστεί όλα τα μέλη της χορευτικής μας ομάδας που τη στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και την οικονομική προσφορά τους. Τα μέλη της χορευτικής ομάδας: Χριστόπουλος Δημήτρης, Παπανάγνος Νίκος, Γαλανού Αναστασία, Ντάντου Ρεβέκκα, Μαστρογούλα-Ζέρβα Ντίνα, Χριστοπούλου Φωτεινή, Στριφτού-Ρεγγούζα Λίλα, Στριφτού-Φύκα Μαρία, Κιούσης Γιώργος, Ποζιού-Κοντακτσή Αθηνά, Δημόπουλος Αποστόλης, Δημοπούλου Ντίνα, Πέτσα Έλενα, Χριστοπούλου-Παπαευθυμίου Ανθή, Μπαρμπούνη-Φλέγγα Ντίνα, Κολοβού-Τσατσά Ρούλα, Κορέντζελος Κώστας, Παπανάγνου-Τσικριπή Ανθούλα, Τσικριπής Θανάσης, Τσιτούρα Εύα, Φλέγγα Μάγδα, Φλέγγας Γρηγόρης, Φλέγγας Μπάμπης, Φλέγγα Κων/να, Καραπατάκη-Πάττα Βασιλική, Κωστορίζου-Αναγνωστοπούλου Ελένη, Πολίτης Γιώργος του Κων., Πολίτη Στέλλα, Τριανταφύλλου-Πολίτη Λένα, Αναγνωστόπουλος Γιώργος του Κων., Αναγνωστοπούλου Βαρβάρα, Φλέγγα Σωτηρία του Γρηγ., Ντελή Χριστίνα, Φαλιά Ηρώ, Χριστοπούλου-Φλέγγα Δήμητρα και Χριστόπουλος Κώστας. Χοροδιδάσκαλος Γιώργος Πολίτης.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Για την επόμενη χρονιά προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση προς τιμή των χορευτών και των εθελοντών αιμοδοτών της τράπεζας αίματος του Συλλόγου και με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών και των φίλων μας....

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

  1. Μονοήμερη εκδρομή ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2020 στην ορεινή Κορινθία στην Πελοπόνησο. Περισσότερες πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο Δ.Σ.
  2. ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

7ήμερη εκδρομή στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ σε 6 χώρες ΑΛΒΑΝΙΑ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΒΟΣΝΙΑ,ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ. (Βουλιαράτες-Αργυρόκαστρο-Τίρανα-Σκόδρα-Μπούτβα-Τρέμπινιε-Ντουμπρόβνικ-Σπλιτ-Μπέογκραντ-Ζαντάρ- Λίμνες Πλίβιτσε-Ζάγκρεμπ-Βελιγράδι-Νις......). Εκδήλωση ενδιαφέροντος το βράδυ στον ετήσιο χορό μας για να εγγραφούμε στο σχετικό κατάλογο. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσεων στο Δ.Σ του συλλόγου με σχετική προκαταβολή που θα σας γίνει γνωστή αργότερα.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2020

Το καλοκαιρινό μας 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ φέτος θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΑΝΗΜΕΡΑ της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Το αντάμωμα φέτος θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη όλων των παλιών τσελιγκάδων του χωριού μας. Περισσότερα στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου μας.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2021

Το 13ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 .

            ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΜΑΣ

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κοπή βασιλόπιτας από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.  Kαι του χρόνου....

ΕΥΧΕΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους "ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ", " ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" και "ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ"

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ικανοποιητική υπήρξε η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών του Συλλόγου μας στην αιμοδοσία του Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Λαμίας. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, το Διευθυντή και τις νοσοκόμες του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λαμίας.

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στον Παρνασσό. Μονή Ιερουσαλήμ, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφοί, Λιβάδι, Επτάλοφο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα έναρξη μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2019-20 στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη  Λαμία.

11o ANTAMΩΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους... Και του χρόνου....

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο.

 

Συνέχεια διαμόρφωσης του χώρου Ανταμώματος και του χώρου αναψυχής στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευχαριστούμε όλους όσους επισκέπτονται το χώρο για πικ-νικ (είναι αρκετοί) και τους συγχαίρουμε που τον αφήνουν πάντα καθαρό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλά αποτελέσματα στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις προσεχείς δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019.Γιορτή των Αγίων Αποστόλων και στην ομώνυμη εκκλησία στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη Θεία λειτουργία και στη συνέχεια όλοι μια παρέα για το καθιερωμένο πλέον πανηγύρι. Ο Σύλλογος θα διαθέσει τη μουσική με Dg όπως κάθε χρόνο.

ΤΡΙΤΗ2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019.5ήμερη εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. 2-3-4-5 και 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 (ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ). Η εκδρομή αυτή όπως γνωρίζετε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε με το προηγούμενο ενημερωτικό το Γενάρη. Θα ξεκινήσουμε από ΛΑΜΙΑ τη ΔΕΥΤΕΡΑ το βράδυ, θα κάνουμε την πρώτη στάση ξημερώματα της Τρίτης στον ΚΟΡΙΝΟ της Πιερίας, δεύτερη στάση στην περιοχή της ΞΑΝΘΗΣ,θα διαβούμε τα σύνορα, θα γευματίσουμε το μεσημέρι στη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην ΠΟΛΗ όπου είναι και ο τελικός προορισμός μας. Εκεί θα επισκεφθούμε τα διάφορα αξιοθέατα (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ, ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ, ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ, ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ, ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,  ΒΟΣΠΟΡΟ, ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ... ). Το αντίτιμο κατ’ άτομο είναι 315 Ε και περιλαμβάνει μεταφορά,4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, ξεναγό, αρχηγό, περιηγήσεις, εκδρομές, πρωινό και βραδινό. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία. Η αναχώρηση, όπως αναφέραμε και παραπάνω, θα γίνει από Λαμία τηΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ και συγκεκριμένα: Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ 1 η ώρα τη νύχτα, από ΛΑΜΙΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ) 1.20΄τη νύχτα, και στη συνέχεια ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ και ΣΤΥΛΙΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, θεία λειτουργία στο γραφικό ξωκλήσι και στη συνέχεια ο Σύλλογος,όπως κάθε χρόνο, θα προσφέρει σε όλους λουκούμι, καφέ και τσίπουρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019. Το 11ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Αντάμωμα με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ» αφιερωμένο στην παράδοση και στον πολιτισμό.. Το χορευτικό του Συλλόγου συνοδευόμενο από την παραδοσιακή ορχήστρα (με κλαρίνα , λαούτα, βιολιά, ντέφια και νταούλια), θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από τη στεριανή Ελλάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Σε ότι αφορά την προετοιμασία μας έχουμε συνηθίσει πλέον. Τα « σέα μας» τα « μέα μας» στην « πετσετούλα» μας, τα στρωσίδια μας,τις ψησταριές μας, τις καρεκλίτσες μας και ανηφορίζουμε είτε με το τρακτέρ, είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια μέσα από τον Κεφαλάρη (όπως κάνουμε κάθε χρόνο θα έχουμε καθαρίσει το μονοπάτι) για το μέρος του Ανταμώματος, που συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε, στην Αγία Παρασκευή. Ο Σύλλογος θα προσφέρει λουκουμάκι, τσίπουρο καθώς επίσης θα διαθέτει σουβλάκια, λουκάνικα, (θα προσπαθήσουμε να μην υπάρχει αναμονή) παγωμένη μπίρα, καφέδες (ελληνικό, frappe,fredo), και αναψυκτικά. Η ορχήστρα μαςπαραδοσιακή όπως κάθε χρόνο: κλαρίνο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ, βιολί ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ, κρουστά ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ, λαούτο-τραγούδιΜΑΡΙΟΣ ΣΑΡΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και τραγούδι ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΚΤΣΗΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019. Μονοήμερη εκδρομή με αναχώρηση από το ΓΑΡΔΙΚΙ με προορισμό το νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα θα κάνουμε «γυροβολιά» το βουνό των Κενταύρων το ΠΗΛΙΟ.ΓΑΡΔΙΚΙ-ΛΑΜΙΑ- ΒΟΛΟΣ- ΜΗΛΙΕΣ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΑΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΟΡΕΥΤΟ για φαγητό και μπάνιο κατά βούληση,ΖΑΓΟΡΑ, ΧΑΝΙΑ, επιστροφή. Αντίτιμο κατ’ άτομο 23 με 25Ε για τους μεγάλους και 20 Ε για τα παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής με τη λήψη του ενημερωτικού στο Δ.Σ του Συλλόγου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου.

Με επιτυχία κύλησε και φέτος η χρονιά της χορευτικής μας ομάδας. Στο χειμωνιάτικο χορό μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Σμύρνης(Συρτός-Συρτομπάλος-Άτταρης-καρσιλαμάς-Απτάλικο-Γεωργίτσα-Χασάπικος). Συγχαρητήρια αξίζουν στη χορευτική μας ομάδα, για άλλη μια φορά κέρδισε το χειροκρότημα όλων, και στο χοροδιδάσκαλο το Γιώργο Πολίτη. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 την ίδια ώρα 5.50΄το απόγευμα στην ίδια αίθουσα, που διαθέτει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019.ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ. Κατ΄αρχή ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Στο επόμενο ενημερωτικό θα δημοσιευθούν τα ονόματα όλων. Κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη 2019 προγραμματίζουμεαιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας και ώρες 8.00-12.00 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου μονοήμερη εκδρομή από Λαμία στον Παρνασό του νομού Βοιωτίας. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από ΛΑΜΙΑ – στη συνέχεια περνώντας από Μπράλο και Αμφίκλεια θα ανεβούμε σε υψόμετρο 900 μέτρων, πάνω από τη Δαύλεια, για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ μέσα στο ελατόδασος στους πρόποδες του Παρνασού-στη συνέχεια στις πηγές της Κρύας στη ΛΕΙΒΑΔΙΑ για καφέ -ΑΡΑΧΩΒΑ- στον αρχαιολογικό χώρο των ΔΕΛΦΩΝ – θα ανεβούμε στο ΛΙΒΑΔΙΠΑΡΝΑΣΟΥ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Γκέκα-Ντζόιδου Αναστασία 20 Ε. Café fuego Λαμία 20 Ε, Τσικριπής Σεραφείμ 10 Ε, Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 20 Ε, Γιαννοθανάσης Αθαν. 20 Ε, Ανώνυμος 100 Ε, Κωστούλας Νικόλαος 20 Ε, Μάνος Ευάγγελος 10 Ε, Φλέγγα- Δανιήλ Αικατερίνη 10 Ε, μπαρμπα- Μήτσος Μπαρτσιώκας 12 Ε, Ιωάννης – Σταυρούλα Αλεξίου 10 Ε, Κουτκιάς Ζήσης 20 Ε, Κουτκιάς Αντώνης 10 Ε, Κουτκιάς Γεώργιος του Ν. 30 Ε, Σωτήρης- Νότα Παντούλα 10 Ε, Τσιάμη Ευανθία 10 Ε, Χριστοπούλου Φωτεινή του Π. 10 Ε, Φλέγγας Χαράλαμπος 10 Ε, Φλέγγα Αλέκα 10 Ε, Φλέγγας Γρηγόριος του Ν. 10, Φλέγγα Γρηγορία 10 Ε, Καραπατάκη – Πάττα Βασιλική 15 Ε, Καραπατάκη – Κόρακα Σωτηρία 10 Ε, Καραπατάκη- Τσάμη Δήμητρα 15 Ε, Κουρέλης Σπύρος 10 Ε, Τσικριπή Κων/να 20 Ε, Καραμήτρος Δημήτριος 20 Ε, μπαρμπα- Γιάννης Παπαστάμος 20 Ε, Τσιτούρας Γρηγόριος του Κ. 20Ε. Στη μνήμη της Φωτεινής Χριστοπούλου, μάνας του προέδρου του Συλλόγου μας, που έφυγε από κοντά μας στις 28 Μαρτίου 2019, τα παιδιάτης: Παναγιώτης , Γεωργία, Γεώργιος, Βασιλική, Κώστας, Θανάσης, τα 11 εγγόνια της και τα 3 δισέγγονάτης πρόσφεραν στο Σύλλογο το ποσό των 1.000 Ε με το οποίο κατασκευάσαμε στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής πρόσβαση με πέτρινα σκαλοπάτια και πλακόστρωτο διάδρομο. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε το έργο. Κάθε προσφορά είναι δεκτή και συμβάλλει στην αξιοποίηση και στην επισκεψιμότητα του χώρου.Ευχαριστούμε όλους όσους επισκέπτονται το χώρο που τον αφήνουν καθαρό και μάλιστα τον εξοπλίζουν και με διάφορα είδη εξοχής. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.Σημείωση: Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας δώσετε τη διεύθυνση και να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Ακόμα αν κανείς επιθυμεί να αναρτηθεί κάτι στο siteμπορεί να το στέλνει στο mailτου συλλόγου:Sylgardikiotonfthiotidas@live.com

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν σις 6 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στον Αγιο Λουκά στη Λαμία επανεκλέχτηκε το ίδιο Δ.Σ. με την προσθήκη του Σπύρου Κουρέλη. Η Ε.Ε. παρέμεινε η ίδια. Ευχαριστούμε τους: Χαρίκλεια Τσιτούρα, Ανδρέα Μπαρτσιώκα, Βασίλη Γαλανό, Θανάση Σκαρμούτσο, Βασίλη Μαλούκο του Γ., Νίκο Τσατσά, Εύη Καμπά, Τάκη Αναγνωστόπουλο, Γιώργο Παπανάγνου και Γιάννη Μπούρα που κατά το παρελθόν υπηρέτησαν το σύλλογο από διάφορες θέσεις.

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για την ιστορία αναφέρουμε παρακάτω τους πρώτους ψηφίσαντες στις πρώτες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας στις 16 Μαίου 1976 στην αίθουσα του κινηματογράφου «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στη Λαμία:Κοντογιάννης Νικόλαος, Γαλάτου Αγγελική, Παπανάγνου Κων/νος του Γ. Μαλούκου Ξανθή, Νικολοδήμος Επαμεινώνδας, Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, Αυλακιώτου Κούλα, Χριστόπουλος Θεόδωρος, Μπούλας Νικόλαος, Γαρδίκης Αθανάσιος, Σκαρμούτσος Μιλτιάδης του Παν. ,Τσάτζαλος Ιωάννης, Σμυρναίος Δημήτριος, Βέττας Φώτιος, Χριστόπουλος Χρήστος του Γ., Καγιάρας Ηλίας του Ν., Στάικος Απόστολος του Ι., Καγιάρας Κων/νος, Κοντογιάννης Αντώνιος, Γιωτοπούλου Δήμητρα, Παπανάγνου Ευάγγελος του Γ., Φλέγγας Φώτιος, Καπούλας Κων/νος, Μπαρτσώκας Ανδρέας, Ραχούτης Γεώργιος, Καραμήτρος Ηλίας, Ρεβύθης Ανδρέας, Λωρίδα Αλεξάνδρα, Βέτττας Ευάγγελος, Μαλούκος Αλέξανδρος, Μαλούκου Σοφία, Κοντογιάννης Ιωάννης, Μαραζιάρη Ελένη, Χριστόπουλος Ευάγγελος, Μαντές Κων/νος, Παπανάγνου Φώτιος, Τσαρός Ευστάθιος, Σκαρμούτσος Ιωάννης, Φλέγγας Κων/νος, Μπριστιάνος Χρήστος, Αλεξανδρής Ευδόκιμος, Καλογήρου Γεώργιος, Χριστόπουλος Παναγιώτης, Τζάννης Κων/νος, Μπαρτσώκας Ιωάννης, Φλέγγας Παναγιώτης, Γαρδίκη Στέλλα, Τσιτσιμπάκου Βούλα, Μαλκογιάννης Ιωάννης, Ρεγγούζας Κων/νος, Μαλούκος Γεώργιος του Ν., Ράγγος Ιωάννης, Μαντές Νικόλαος, Φλέγγας Αθανάσιος, Χριστόπουλος Επαμεινώνδας, Σακελάρης Θεοφάνης, Ηλιόπουλος Ιωάννης, Στριφτός Χρήστος του Κ., Στριφτός Βασίλειος, Στριφτός Αθανάσιος, Κανέλλος Ιωάννης, Γαλανός Ιωάννης, Καραμήτρος Δημήτριος, Τσατσάς Νικόλαος, Μαλούκος Γεώργιος του Β., Καραμήτρος Γεώργιος, Κουτκιάς Βασίλειος.

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ του συλλόγου μας καλή αντάμωση ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28ΙΟΥΛΙΟΥ το πρωί στο ξωκλήσι, που κατασκεύασαν οι τσελιγκάδες μας το 1878, στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο11ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ.

                                                                      ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ…….

 Το χωριό μας συνεχίζει να ζει όσο το αγαπάμε και το

επισκεπτόμαστε

   ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας, συνεχίστηκε από το σύλλογό μας με σκαλοπάτια πέτρινα και πλακόστρωτο διάδρομο.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση της 26ης Μαίου εκλέχτηκαν: δήμαρχος Μακρακώμης ο Γιώργος Χαντζής.  Στην κοινότητα Γαρδικίου εκλέχτηκαν: Γιάννης Βασιλείου πρόεδρος και κοινοτικοί σύμβουλοι Χριστόπουλος Γιώργος, Φλέγγας Γιώργος, Σκαρμούτσος Βαγγέλης και Γκέκας Γιάννης. Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (12-5-2019)

 

ΕΥΧΕΣ