GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 

 

 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Με δύο λεωφορεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στον ορεινό όγκο της Πίνδου και συγκεκριμένα στην Πύλη, στην Ελάτη, στο Περτούλι και στο Νεραιδοχώρι. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν και υπόσχεται και νέες επισκέψεις στο μέλλον.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΟΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑ - ΓΑΡΔΙΚΙ ΩΡΑ 3.00

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΓΑΡΔΙΚΙ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ:4-0

ΖΗΛΕΥΤΟ-ΓΑΡΔΙΚΙ:4-0

ΓΑΡΔΙΚΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑNΝΙΤΣΟΥΣ :1-1

ΠΑΛΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥ- ΓΑΡΔΙΚΙ :1-0 

ΓΑΡΔΙΚΙ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ :1-3

ΜΕΞΙΑΤΕΣ- ΓΑΡΔΙΚΙ :5-1

ΓΑΡΔΙΚΙ-ΡΟΔΩΝΙΑ:0-2

ΠΕΤΡΩΤΟ-ΓΑΡΔΙΚΙ: 2-0

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΥΟΥΣΤΙΝΟΥ ΙΠΠΩΝΟΣ-ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΑΡΩΦ-ΝΑΥΠΑΚΤΟ-ΤΡΙΖΟΝΙΑ-ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ-ΙΤΕΑ

10o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το αντάμωμά μας και φέτος όμως μια ξαφνική καταιγίδα μας ανάγκασε να διακόψουμε την εκδήλωση στο χώρο της Αγίας Παρασκευής και να τη συνεχίσουμε στο ξενοδοχείο  "ΟΜΙΛΑΙΑ" όπου και συνεχίστηκε μέχρι και τις έξι το απόγευμα.  Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους, φέτος ήταν περισσότεροι από άλλες φορές, ευχαριστεί επίσης την οικογένεια Βασιλείου και ιδιαίτερα το Γιάννη για την διάθεση της αίθουσας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ 10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

AΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

Στο μoυσείο φυσικης ιστορίας στο Βουκουρέστι.

Στο παλάτι Πέλες.

Στο Μπρασώφ

Εκκλησία Αλεξάντερ Nέφσκι στη Σόφια.

Βόλτα στα Καρπάθια.

Το παλάτι πέλες.

Ο πύργος του Δράκουλα.

Βόλτα στο Μπρασώφ.

Στην εκκλησία Αλεξάντερ Νέφσκι.

Στο σπίτι του "λαού" στο Βουκουρέστι.

Στη Σινάια στα Καρπάθια.

To ξενοδοχείο διαμονής μας.

 

Aπό το πανηγύρι στην Κουτσούφλιανη το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018.  και του χρόνου.......

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι, να ευχηθούμε στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις καλά αποτελέσματα και να σας κάνουμε γνωστές τις προσεχείς δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. Θεία λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και στη συνέχεια το πανηγύρι στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη. Ο Σύλλογος θα διαθέσει τη μουσική με Dg όπως κάθε χρόνο.

ΤΕΤAΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018.5ήμερη εκδρομή στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ και ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. 4-5-6-7 και 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 (ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ). Η εκδρομή αυτή όπως γνωρίζετε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε με το προηγούμενο ενημερωτικό το Γενάρη. Θα επισκεφθούμε τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ ( ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΠΡΑΣΩΦ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΠΥΡΓΟ ΤΟΥΔΡΑΚΟΥΛΑ) και ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.....). Το αντίτιμο κατ’ άτομο είναι 260 Ε και περιλαμβάνει μεταφορά,4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, ξεναγό, αρχηγό, περιηγήσεις, εκδρομές, πρωινό και βραδινό. Έχουν καλυφθεί και οι 50 θέσεις του λεωφορείου. Η αναχώρηση θα γίνει από Λαμία την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιουλίου το πρωί και συγκεκριμένα: Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΚΑΛΥΒΙΑ 5, ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5 και 5΄, ΛΑΜΙΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ) 5.10΄, ΣΤΥΛΙΔΑ 5 και 20΄.ΠΡΟΣΟΧΗ:ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής θεία λειτουργία στο γραφικό ξωκλήσι και στη συνέχεια ο Σύλλογος θα προσφέρει σε όλους λουκούμι, καφέ και τσίπουρο όπως κάθε χρόνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018. Φέτος και για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις ΤΟΥΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ θα αρχίσουν από το βράδυ του Σαββάτου με πέρασμα «σεργιάνι» στις πλατείες, τον κεντρικό δρόμο και τα καταστήματα του χωριού μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018. Το 10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Αντάμωμα με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ» αφιερωμένο στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει, στην παράδοση και στον πολιτισμό.. Το χορευτικό του Συλλόγου συνοδευόμενο από την παραδοσιακή ορχήστρα (με κλαρίνα , λαούτα, βιολιά, ντέφια και νταούλια), θα παρουσιάσει δρώμενα παλιά και παραδοσιακούς χορούς από τη στεριανή Ελλάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Σε ότι αφορά την προετοιμασία μας έχουμε συνηθίσει πλέον. Τα « σέα μας» τα « μέα μας» στην « πετσετούλα» μας, τα στρωσίδια μας, τις καρεκλίτσες μας και ανηφορίζουμε είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια μέσα από τον Κεφαλάρη (όπως κάνουμε κάθε χρόνο θα έχουμε καθαρίσει το μονοπάτι) για το μέρος του Ανταμώματος στην Αγία Παρασκευή. Ο Σύλλογος θα προσφέρει λουκουμάκι, τσίπουρο καθώς επίσης θα διαθέτει σουβλάκια, λουκάνικα, παγωμένη μπίρα, καφέδες (ελληνικό, frappe,fredo), και αναψυκτικά. Η ορχήστρα μας: κλαρίνο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ, βιολί ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ, κρουστά ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ, λαούτο-τραγούδιΜΑΡΙΟΣ ΣΑΡΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και τραγούδι ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΚΤΣΗΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018. Μονοήμερη εκδρομή από το ΓΑΡΔΙΚΙ για ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ-ΙΤΕΑ- ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ-ΝΑΥΠΑΚΤΟ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΙΠΠΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΑΡΩΦ (ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ) ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΦΩΚΙΔΑΣ στη συνέχεια θα περάσουμε με καραβάκι στο νησάκι του κορινθιακού ΤΡΙΖΟΝΙΑ για φαγητό και μπάνιο κατά βούληση. Αντίτιμο (περιλαμβάνει το λεωφορείο και το καραβάκι) κατ’ άτομο 20Ε για τους μεγάλους και 15 Ε για τα παιδιά. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο Δ.Σ του Συλλόγου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου.

Με επιτυχία και με περισσότερα μέλη κύλησε και φέτος η χρονιά της χορευτικής ομάδας. Στο χειμωνιάτικο χορό μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 την ίδια ώρα 5.50΄το απόγευμα στην ίδια αίθουσα, που διαθέτει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία. Στις προθέσεις μας είναι να δημιουργήσουμε και νέο τμήμα με καινούργιους χορευτές. ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ...

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018. ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη 2018 αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας και ώρες 8.00-12.00 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες.

 

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 8-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018.

Το Σάββατο 8 ή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου μονοήμερη εκδρομή από Λαμία μέσω της νέας εθνικής οδού Ε65 για ΠΥΛΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ- πέτρινοΤΟΞΩΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΠΟΡΤΑΣ- ΕΛΑΤΗ- ΠΕΡΤΟΥΛΙ- ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ στο νομό ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Αντίτιμο κατά άτομο 10 με 12Ε ανάλογα με την πορεία της τιμής των καυσίμων. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Μαντζίκος Γεώργιος 15 Ε. Βασιλική Γ. Φλέγγα 50 Ε. Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 20 Ε. Café fuego Λαμία 20 Ε, Κουτκιάς Αντώνης 10 Ε,Κουτκιάς Παναγιώτης 20 Ε, Μάνος Ευάγγελος 10 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 10 Ε, Ραχούτης Βαγγέλης 10 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 10 Ε, Ευαγγελόπουλος Δημήτριος 10 Ε, Ραχούτης Θ. Κων/νος 10 Ε, Κουτκιάς Γεώργιος του Ν. 20 Ε, Κωστούλας Νίκος 20 Ε, Καραφέρη Γραμματική του Απ. 10 Ε, Φλέγγας Παναγιώτης 20 Ε, Βέττας Δημήτρης (Βουλευτής) 35 Ε. Τσικριπής Νίκος του Θεοφ. 20 Ε, Δανιήλ- Φλέγγα Αικατερίνη 10 Ε, Μαντές Στέλιος 20 Ε, Κολοβού- Τσατσά Σωτηρία 10 Ε, μπαρμπα-Γιάννης Παπαστάμος 20 Ε. Μαλκογιώργος Ευάγγελος 20 Ε, Κουτκιάς Ζήσης 20 Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.Σημείωση: Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας δώσετε τη διεύθυνση και να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Ακόμα αν κανείς επιθυμεί να αναρτηθεί κάτι στο siteμπορεί να το στέλνει στο mailτου συλλόγου:Sylgardikiotonfthiotidas@live.com

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ καλή αντάμωση ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ το πρωί στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, ΚΟΥΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ…….

ANTIKΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Tοποθετούνται από το Σύλλογό μας καινούριες πινακίδες στο χωριό μας στη θέση των παλαιών που υπέστησαν φθορές από το πέρασμα του χρόνου.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από την έκτακτη αιμοδοσία του Συλλόγου μας στο νοσοκομείο Λαμίας στις 18 Απριλίου 2018

ΕΥΧΕΣ

Τις καλύτερες ευχές μας για Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία ,ευτυχία και χαρά.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Καλή ήταν η προσέλευση των συγχωριανών μας αιμοδοτών στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του Συλλόγου μας που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την πολύτιμη προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου  στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Αν και δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και πέραν του αναμενόμενου. Η υπέροχη παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, το πλούσιο μενού με μοσχάρι κοκκινιστό, οι πίτες, οι σαλάτες, τα τυριά, το ψητό ρουμελιώτικο αρνί, τα αναψυκτικά, το δωρεάν κρασί και η φανταστική ορχήστρα του ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΒΑΡΗ ανέβασαν στα ύψη το κέφι και το γλέντι κράτησε μέχρι και τις 5.30 το πρωί.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού μας Δημήτρης Βέττας, Γιάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, o δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο δήμαρχος Μακρακώμης Θύμιος Παπαεθυμίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρόεδρος της κοινότητάς μας, οι σύλλογοι "Χορόπολις " Λαμίας, απανταχού Γαρδικιωτών, Κλειτσιωτών, Πετρωτού, Πήγασου Λαμίας.

Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους συγχωριανούς και φίλους μας για την παρουσία τους.

Και του χρόνου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: ‘’ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ"

Αγαπητοί Συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι του συλλόγου,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κι ευτυχισμένο το νέο έτος 2018.

Αναφέρουμε επιγραμματικά τις δραστηριότητες του συλλόγου μας τη χρονιά που πέρασε. Πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χειμωνιάτικο χορό στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στη Λαμία, λειτουργήσαμε την τράπεζα αίματος με δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες, λειτουργήσαμε το χορευτικό στην αίθουσα που διατηρεί ο Σύλλογος σε συνεργασία με το χορευτικό όμιλο Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ» ( Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία ), διατηρήσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.gardikiomilaion.gr, συντηρήσαμε τις παλιές και τοποθετήσαμε καινούργιες πινακίδες που δείχνουν τοποθεσίες στο χωριό μας, καθαρίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί μέσα από τον Κεφαλάρη στην Αγία Παρασκευή, κατασκευάσαμε στην Αγία Παρασκευή ένα μικρό σπιτάκι (το μικρό σπίτι στην Αγία Παρασκευή το ονομάσαμε) που εξυπηρετεί τη χορευτική ομάδα αλλά και κάθε επισκέπτη του χώρου, πραγματοποιήσαμε το 9ο στη σειρά αντάμωμα των Γαρδικιωτών στο παραπάνω χώρο, συμβάλαμε στην διεξαγωγή του πανηγυριού των Αγίων Αποστόλων στην Κουτσούφλιανη, προσφέραμε δωρεάν σε όλους καφέ και τσίπουρο την ημέρα της Αγίας Παρασκευής μετά τη θεία λειτουργία στο ομώνυμο ξωκλήσι, βραβεύσαμε τους συγχωριανούς μας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, βραβεύσαμε τους συγχωριανούς μας (Αναστασία Μαντέ, Αναστασία Φλέγγα και Ανέστη Φλέγγα) που για πάρα πολλά χρόνια λειτούργησαν τα δυο “μαγαζιά” στην πλατεία της Παναγίας στο χωριό μας,- πραγματοποιήσαμε 4ήμερη εκδρομή στη Σερβία (Βελιγράδι, Νόβισαντ (σύνορα Ουγγαρίας), Νις…), πραγματοποιήσαμε 1ήμερη εκδρομή από το Γαρδίκι τον Αύγουστο στον Όλυμπο, πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβριο 1ήμερη εκδρομή από τη Λαμία στο νομό Τρικάλων ( Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Μύλο των ξωτικών…), τοποθετήσαμε και πάλι φέτος την χριστουγεννιάτικη φάτνη στην είσοδο του χωριού μας, είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας για θέματα που αφορούν το χωριό μας..…Είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη των εργασιών από την περιφέρεια για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή καθώς επίσης και σε εργασίες για σημαντική ανάπλαση του χώρου που γίνεται το ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Αυτό θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στο χώρο (ήδη τον επισκέπτονται πάρα πολλοί), αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα στο Σύλλογο και για άλλες δραστηριότητες αφού η πρόσβαση θα είναι καλύτερη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους επισκέπτες του χώρου αυτού που τον προσέχουν και τον αφήνουν πεντακάθαρο.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς όλους επώνυμους και ανώνυμους όσους βοήθησαν στην επιτυχία όλων που αναφέραμε παραπάνω και όλους εσάς για τη στήριξη που μας παρέχετε και για τη συμμετοχή σας.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω για τις συνδρομές τους.

Φλέγγας Απόστολος 30 Ε, Βασιλείου Κων/νος 10 Ε, Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 40 Ε, Μαντζίκος Γεώργιος 30 Ε, Μπάρμπα-Μήτσος Μπαρτσιώκας 10 Ε, Φλέγγας Γεώργιος του Ευαγγ. 20 Ε, Καλογερογιάννης Φάνης 10 Ε, Κανάκη Δήμητρα 10 Ε, Γιαννούτσος Στάθης 20 Ε, Παπαστάμος Ιωάννης 20 Ε, Ραχούτης Γεώργιος του Αθαν. 20 Ε, Ανώνυμος 10 Ε, Γιαννάκος Νίκος 30 Ε, Ανώνυμη 100 Ε, Πιλάλης Ηλίας 10 Ε, Κωστοπέτρος Κων/νος 20 Ε, Βαγγέλης και Βίκυ Γουβάλα 40 Ε, Κυρίτση Μόρφω 20 Ε, Γρηγορομήτρος Φώτης-Φοδούλης Νίκος-Τάλαρου Μαρία 20 Ε, Φλέγγα Μαρία και Ψωμάς Γιάννης 20 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Κουτκιάς Δημήτριος (ΙΤΈΑ) 50 Ε, Κουτκιάς Βασίλειος του Ευαγγ. 50 Ε, Παπανάγνος Τάσος 30 Ε, Παπαστάμος Γεώργιος 20 Ε, Ραχούτης Ευάγγελος 50 Ε, Καραμήτρος Δημήτριος 20 Ε. Τις συνδρομές μπορούμε να τις δίνουμε στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 προγραμματίζουμε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας. Το πόσο σημαντική είναι η προσφορά αίματος νομίζουμε όλοι το γνωρίζουμε. Ας «κλέψουμε» λίγο από το χρόνο μας και ας προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας μια μονάδα αίματος. Αυτό μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Λαμίας και από ώρα 09.00 έως 12.00. Εμείς όπως πάντα θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε. Επίσης μπορεί να κατατεθεί και άλλη μέρα και σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, αρκεί να δηλωθεί για την τράπεζα αίματος του συλλόγου. Επίσης όσοι έχουν δανειστεί φιάλες αίματος ας φροντίσουν για την επιστροφή του. γιατί δεν υπάρχει απόθεμα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει το βράδυ στον ετήσιο χορό του συλλόγου, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας στις εξετάσεις του 2017 έχουμε τους: Αντωνοπούλου Βασιλική του Κων/νου (ΤΕΦΑ Θεσσαλίας – Τρίκαλα), Γιαννοθανάσης Ευάγγελος του Αθανασίου (Φυτική παραγωγή Γεωπονικό Αθήνας), Σίγας Νικόλαος του Δημητρίου και της αείμνηστης Αναστασίας Πορή (Οικονομικό Πάτρας) Σταυριανάκη Κατερίνα του Σταύρου (ΑΣΟΕ-Αθήνα), Τσιάκας Δημήτριος του Γεωργίου (πληροφορική-Πειραιά), Τσιτούρα Τάνια του Αθανασίου (Ψυχολογία- Αθήνα), Χαντζής Θεμιστοκλής του Άρη και της Ελένης Μακρή (Κτηνιατρική- Θεσσαλονίκη), Υφαντής Γεώργιος του Αθανασίου και της Βασιλικής Μπαλή (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) . Το Δ.Σ. συγχαίρει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμα παρακαλείτε να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. για να τον συμπεριλάβουμε στη βράβευση.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Φέτος ο χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας προγραμματίστηκε να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, (θα υπάρξει μια μικρή έκπληξη για τους εορτάζοντες), και ώρα 9.30 το βράδυ στο « ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς από την κορυφαία αυτή εκδήλωση. Πρέπει όλοι μας να παραβρεθούμε και να διασκεδάσουμε με βιολιά, λαγούτα και κλαρίνα σε σκοπούς που θα μαγέψουν με την παραδοσιακή ορχήστρα με τους ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ στο βιολί, ΘΟΔΩΡΗ ΓΚΟΒΑΡΗ, στα κρουστά, ΘΩΜΑ ΒΟΥΖΑ στο κλαρίνο, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΕΙΛΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΒΑΡΗ στο τραγούδι. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Θα ακολουθήσει γλέντι και όσο αντέξουμε.. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 15 Ε για τους μεγάλους και 10 Ε για τα παιδιά με πλήρες μενού, πίτες, ψητό αρνί και κρασί δωρεάν. Θα υπάρξει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ του Συλλόγου αγοράζοντας λαχνούς. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας, όλους τους επαγγελματίες συγχωριανούς μας και φίλους που προσφέρουν τα δώρα στη λαχειοφόρο. Eπίσης ευχαριστούμε το Βασίλη Μανίτα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ) και Δημήτρη Πρωτόπαπα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ) οι οποίοι πρόσφεραν μέρος από τα σουβλάκια που διατέθηκαν στο 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ. Ευχαριστούμε τους Γιώργο Μαλούκο, Θανάση και Κώστα Κουτσογιάννη για την ξυλεία που πρόσφεραν και φτιάξαμε το σπιτάκι στην Αγία Παρασκευή. Επίσης για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ πρόσφεραν: ο Κώστας Σκαρμούτσος κάρβουνα (Καλύβια), ο Κώστας Μπισμπίκης λουκούμια (Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ), ο Σπύρος Κουρέλης κρασί (ΚΟΥΡΕΛΕΪΚΑ), Ο Νίκος Λάγιος τσίπουρο. Τους ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε και όλους, μικρούς και μεγάλους, που βοήθησαν με κάθε τρόπο ο καθένας στην επιτυχία του 9ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1.Προγραμματίζουμε για τις 5-6-7 και 8 Ιουλίου 2018 4ήμερη εκδρομή στη Ρουμανία (Βουκουρέστι, Μπρασόφ κ.λ.π.). Μπορούμε να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας και να εγγραφούμε στον κατάλογο το βράδυ στον ετήσιο χορό μας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ. ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.gardikiomilaion.gr.

2. Μονοήμερη τον Αύγουστο από το Γαρδίκι. Ο προορισμός στο επόμενο ενημερωτικό.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΤΟ Δ.Σ.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ.

E.E.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΤO 10ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

EYXEΣ

Ο Σύλλογός μας εύχεται σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ και ευτυχισμένο το νέο έτος 2018.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η