GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 

 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

7.50΄ από Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ (Σούπερ μάρκετ Ο "ΣΤΑΘΜΟΣ"

7.53΄ από ΚΑΛΥΒΙΑ

7.55 από ΠΑΓΚΡΑΤΙ  (ΚΕΥΠ)

8.00΄  Πλατεία πάρκου

8.05΄ ΓΑΛΑΝΕΙΚΑ  (Άγιος  Αθανάσιος)

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στο νομό Τρικάλων. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί από ΛΑΜΙΑ.  Θα περάσουμε από Καρδίτσα, θα επισκεφτούμε το μουσείο "ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ"  (ενός εκ των μεγαλυτέρων συνθετών και στιχουργών) στα Τρίκαλα, θα επισκεφτούμε την Καλαμπάκα, θα ανεβούμε στα Μετέωρα, θα επισκεφτούμε το "ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ" ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ και θα καταλήξουμε στην πόλη των Τρικάλων για σεργιάνι, τσίπουρο και φαγητό. Το  βραδάκι αφού πρώτα θαυμάσουμε τη χριστουγεννιάτικη φωταγωγημένη πόλη με το φωταγωγημένο ποτάμι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και στις 8 θα είμαστε στην πόλη μας. 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ 10 ΕΥΡΩ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΗΛ:6978658445-6976326094-6970402956-6979680122-6977893395

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

" To μικρό σπίτι στην Αγία Παρασκευή"

O Σύλλογός μας κατασκεύασε στην Αγία Παρασκευή ένα μικρό σπιτάκι που θα εξυπηρετεί τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας καθώς επίσης και τις ανάγκες των επισκεπτών-των εκδρομέων και των εποχούμενων που επισκέπτονται όλο το καλοκαίρι και σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο το χώρο.

 

Από το χορευτικό του Συλλόγου μας

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  στις 6 η ώρα το απόγευμα στην αίθουσα που βρίσκεται στη οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία αρχίζουν τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2017-18.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

 

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓAΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 το 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Αντάμωμα με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ» αφιερωμένο στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει, στην παράδοση και στον πολιτισμό.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Στον Άγιο Σάββα τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου  στο Βελιγράδι.

Ξενάγηση στο Βελιγράδι.

Στο κάστρο Καλέμεγκαν.

Στο "ΝΙΚΗΤΗ" στο Βελιγράδι.

Μεσημεριανό φαγητό συνοδεία μπίρας στις όχθες του Δούναβη.

Κρουαζιέρα στο Σάββα-Δούναβη.

Ο Δούναβης περνώντας από δέκα χώρες της Ευρώπης διασχίζει το Βελιγράδι.

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας παρέχετε, για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλετε, να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι, να ευχηθούμε στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις καλά αποτελέσματα και να σας κάνουμε γνωστές τις προσεχείς δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017.To μεσημέρι μετά τη θεία λειτουργία το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη. Το πανηγύρι διοργανώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και ο Σύλλογος διαθέτει τη μουσική με Dg. Κάτι που κάνουμε χρόνια τώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.4ήμερη εκδρομή στη Σερβία. 8-9-10 και 11 Ιουλίου 2017 (Σάββατο , Κυριακή,Δευτέρα και Τρίτη,). Η εκδρομή αυτή όπως γνωρίζετε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε με το προηγούμενο ενημερωτικό το Γενάρη. Θα επισκεφθούμε τη Σερβία ( Βελιγράδι, Νόβισαντ, Δούναβη, Νις…). Το αντίτιμο κατά άτομο είναι 185 Ε και περιλαμβάνει μεταφορά,3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, ξεναγό, αρχηγό, περιηγήσεις, εκδρομές, πρωινό και βραδινό. Η αναχώρηση θα γίνει από Λαμία το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρωί και συγκεκριμένα: Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ – ΚΑΛΥΒΙΑ 5 παρά 10΄, ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5 παρά 5΄, ΛΑΜΙΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ) 5.00΄, ΓΑΛΑΝΕΙΚΑ 5 ΚΑΙ 5΄, ΜΑΓΝΗΣΙΑ-ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 5 και 10΄, ΣΤΥΛΙΔΑ 5 και 15΄. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Δ.Σ του Συλλόγου.ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017. Ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στο γραφικό ξωκλήσι ο Σύλλογος θα προσφέρει σε όλους λουκούμι, καφέ και τσίπουρο όπως κάθε χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017. Το 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο χωριό μας. Αντάμωμα με τίτλο «ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ» αφιερωμένο στην Ελλάδα που αντιστέκεται, στην Ελλάδα που επιμένει, στην παράδοση και στον πολιτισμό. Το χορευτικό του Συλλόγου συνοδευόμενο από την παραδοσιακή ορχήστρα (με κλαρίνα , λαούτα, βιολιά, ντέφια και νταούλια), που είχαμε και το χειμώνα στον χειμωνιάτικο χορό μας στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ στη Λαμία, θα παρουσιάσει δρώμενα παλιά και παραδοσιακούς χορούς από τη στεριανή Ελλάδα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλα τα μέρη της πατρίδας μας. Σε ότι αφορά την προετοιμασία μας έχουμε συνηθίσει πλέον. Τα «σέα μας» τα «μέαμας» στην « πετσετούλα» μας, τα στρωσίδια μας, τις καρεκλίτσες μας και ανηφορίζουμε είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα πόδια μέσα από τον Κεφαλάρη (όπως κάνουμε κάθε χρόνο θα έχουμε καθαρίσει το μονοπάτι) για το μέρος του Ανταμώματος στην Αγία Παρασκευή. Ο Σύλλογος θα προσφέρει λουκουμάκι, τσίπουρο καθώς επίσης θα διαθέτει σουβλάκια, λουκάνικα, παγωμένη μπίρα, καφέδες (ελληνικό, frappe,fredo), και αναψυκτικά. Η ορχήστρα, όπως προαναφέραμε θα είναι αυτή που μας διασκέδασε το χειμώνα στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ. Κλαρίνο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ, βιολί ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, κρουστά ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ, λαούτο-τραγούδιΜΑΡΙΟΣ ΣΑΡΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και τραγούδι ΖΕΤΤΑ ΛΕΝΑ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017. Μονοήμερη εκδρομή από το ΓΑΡΔΙΚΙ για ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ, ΠΡΙΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Αντίτιμο κατά άτομο 18Ε περίπου ανάλογα με τη συμμετοχή. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο Δ.Σ του Συλλόγου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου.

Με επιτυχία και με περισσότερα μέλη κύλησε και φέτος η χρονιά της χορευτικής ομάδας. Στο χειμωνιάτικο χορό μας παρουσίασε δρώμενα παλιά και παραδοσιακούς χορούς. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 την ίδια ώρα 6.30΄το απόγευμα στην ίδια αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία. Στις προθέσεις μας είναι να δημιουργήσουμε και νέο τμήμα με μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά ας έρθουν σε επικοινωνία με το Δ.Σ. για περαιτέρω συνεννόηση. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα από 5.30έως 6.30 το απόγευμα στην παραπάνω αίθουσα. ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017. ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ.

Για την τακτική αιμοδοσία θα γίνει υπενθύμιση ανακοίνωση μέσα από το site του Συλλόγου.www.gardikiomilaion.gr.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017.

Μονοήμερη εκδρομή από Λαμία για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΦΛΙΑ. Αντίτιμο κατά άτομο 8 με 9Ε. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Βασιλική Μαλούκου του Ευαγ. 10Ε, Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 20 Ε, Μαντζίκος Γιώργος 10 Ε, Φλέγγα Μαριγούλα 10 Ε, Χριστοπούλου Φωτεινή του Π. 10 Ε, Φλέγγας Παναγιώτης 20 Ε, Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 10 Ε, Κωστούλας Νίκος 20 Ε, Μάνος Βαγγέλης 10 Ε, Ευαγγελόπουλος Δημήτρης 10 Ε, Βανακλιώτης Δημήτρης 20 Ε, Φλέγγα 10 Ε, Δελιχά Γεωργία 20 Ε, Ραχούτη Ειρήνη 20 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 10 Ε, Γιαννάκος Νίκος 10 Ε , Μαλκογιώργος Βαγγέλης 20 Ε, Κουτκιάς Ζήσης 20 Ε, Παπανάγνου Βασιλική του Ν., 10 Ε. Κουτκιάς Αντώνης 5 Ε, Παπανάγνουέφη 10 Ε, Μήτκας Βαγγέλης 10 Ε, Φλέγγας Γρηγόρης του Ιωάν. 50 Ε, Χριστόπουλος Κώστας και Ρεβέκκα 50 Ε. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους μας για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.

Σημείωση: Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας δώσετε τη διεύθυνση και να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ , ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στους νέους και στις νέες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ καλή αντάμωση ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ το πρωί στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο 9ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ

Δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη της Μακρακώμης από το Καστρί ως τον κόμβο Μακρακώμης-Σπερχειάδας. Η παράκαμψη αυτή συντομεύει το χρόνο για το χωριό μας αφού περνάει έξω από τη Μάκρη και τη Μακρακώμη.

ΕΥΧΕΣ

Τις καλύτερες ευχές μας για Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία ,ευτυχία και χαρά.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί στις 8-9-10 και 11 Ιουλίου 2017 (Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα και Τρίτη) 4ήμερη εκδρομή στη Σερβία.  Το αντίτιμο είναι για δίκλινο δωμάτιο 185  Ε το άτομο.

Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, πρωινό και βραδινό, ξεναγό, αρχηγό, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 50 Ε στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα τηλέφωνα;6978658445, 6976326094, 6970402956.

Απαραίτητα έγγραφα ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο. Το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω.

 

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ

Στα περσινά επίπεδα περίπου κυμάνθηκε η προσέλευση του κόσμου στην χειμωνιάτικη χοροεσπερίδα του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Αν και στην αρχή ίσως λόγω της οικονομικής στενότητας όλων μας δεν υπήρχε διάθεση στη συνέχεια όμως η ωραία παρουσία της χορευτικής ομάδας με δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς, το πλούσιο μενού, οι πίτες, το ρουμελιώτικο ψητό αρνί, το άφθονο κρασί και η καλή ορχήστρα ανέβασαν τη διάθεση και το κέφι και ο χορός που στήθηκε κράτησε ως τις 4.30 το πρωί.

Για φωτογραφίες και πλάνα πατήστε: radio-net.gr

Παραβρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο βουλευτής Δημήτρης Βέττας, ο δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κυρίτσης, ο αντιδήμαρχος Μακρακώμης Κώστας Μπήτος, ο πρόεδρος της Φτέρης, οι πρόεδροι των συλλόγων Απανταχού Γαρδικιωτών, Κλειτσιωτών, Πετρωτού, Σαρακατσαναίων, του Πήγασου Λαμίας και του ομίλου "Χορόπολις" Λαμίας.

Σε ότι αφορά τον οικονομικό απολογισμό τα έσοδα  ανταποκρίθηκαν πλήρως στα έξοδα της βραδιάς.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, συμμερίζεται και καταννοεί την απουσία πολλών συγχωριανών μας που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω της οικονομικής δυσκολίας που όλοι αντιμετωπίζουμε και λόγω πένθους, και ανανεώνει το ραντεβού μας για την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αγαπητοί Συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι του συλλόγου,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,  ΜΕ ΥΓΕΙΑ κι ευτυχισμένο το νέο έτος 2017.

Για λόγους στενότητας του ενημερωτικού αναφέρουμε επιγραμματικά τις δραστηριότητες  του συλλόγου μας τη χρονιά που πέρασε. Πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χειμωνιάτικο χορό στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ  στη Λαμία, λειτουργήσαμε την τράπεζα αίματος με δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες, λειτουργήσαμε το χορευτικό ( από τον Οκτώβριο σε νέα αίθουσα στην Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία ), διατηρήσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.gardikiomilaion.gr,  συντηρήσαμε τις παλιές και τοποθετήσαμε καινούργιες πινακίδες που δείχνουν τοποθεσίες στο χωριό μας,  συντηρήσαμε τους παλιούς και προμηθευτήκαμε και νέους τραπεζοπάγκους για το χώρο της Αγίας Παρασκευής που γίνεται το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ, πραγματοποιήσαμε το 8ο στη σειρά αντάμωμα των Γαρδικιωτών στο παραπάνω χώρο, συμβάλαμε στην διεξαγωγή του πανηγυριού των Αγίων Αποστόλων στην Κουτσούφλιανη, προσφέραμε δωρεάν σε όλους καφέ και τσίπουρο την ημέρα της Αγίας Παρασκευής μετά τη θεία λειτουργία στο ομώνυμο ξωκλήσι,  βραβεύσαμε τους συγχωριανούς μας που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, βραβεύσαμε ένα ζευγάρι συγχωριανών μας, (Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου) που διατήρησαν για πολλά χρόνια το «μαγαζάκι» στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη,-πέρυσι βραβεύσαμε το ζευγάρι της Κούλας και του μπάρμπα –Μήτσου Μπαρτσιώκα για τη λειτουργία παραπάνω από εξήντα χρόνων του ραφείου στο χωριό μας αλλά και την δια βίου παραμονή τους στο χωριό μας,- συμβάλαμε στην τελετή, δανείζοντας παραδοσιακές φορεσιές, που έγινε για τη μάχη της Οξυάς, πραγματοποιήσαμε  3ήμερη εκδρομή σε έναν ομολογουμένως αξιόλογο προορισμό στην Βυζαντινή Οχρίδα στα Σκόπια, τοποθετήσαμε και πάλι φέτος την χριστουγεννιάτικη φάτνη στην είσοδο του χωριού μας, κάναμε συναντήσεις με φορείς της περιφέρειας Στερεάς για θέματα που αφορούν το χωριό μας..…

 Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς όλους επώνυμους και ανώνυμους όσους βοήθησαν στην επιτυχία όλων που αναφέραμε παραπάνω και όλους εσάς για τη στήριξη που μας παρέχετε και για τη συμμετοχή σας. Η συμμετοχή σας αυτή μας κάνει διπλά υπερήφανους και μας δίνει δύναμη, κουράγιο και ώθηση να συνεχίσουμε τον ανηφορικό δρόμο της προσπάθειας που ξεκινήσαμε όλοι μαζί.  Το Δ.Σ. συγκρατημένο μεν στα οικονομικά λόγω της οικονομικής κατάστασης, με την ίδια όμως ( ίσως και παραπάνω) θέληση προχωρά για την πραγματοποίηση των σκοπών και των στόχων του συλλόγου. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι «ΑΡΤ» και τον παρουσιαστή Παντελή Σούλη το οποίο πολλές φορές παρουσίασε στα πλαίσια της εκπομπής «ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκδηλώσεις του συλλόγου παρουσιάζοντας  παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό μας, φωτογραφίες και πλάνα από το χωριό μας και τον τόπο μας..

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω για τις συνδρομές τους.

Πρωτόπαπας Ευάγγελος 20 Ε, Αλέκος και Παρασκευή Μαλούκου 35 Ε, Τσιτούρας Σπύρος 20 Ε, Βασιλείου Κων/νος 10 Ε, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος του Β. 20 Ε, Φλέγγα – Ψωμά Μαρία 10 Ε, Φλέγγας Ανέστης 10 Ε, Ανώνυμη συγχωριανή μας 100 Ε, Βασιλείου Νίκος 10 Ε, Ραχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Αλεξανδρής Κώστας 10 Ε, Φλώρος Χρήστος 20 Ε, Φλέγγας Αποστόλης 20 Ε, Μαντζίκος Γεώργιος 10 Ε, Μαντές Στέλιος του Π. 10 Ε, Ευάγγελος και Βασιλική Γουβάλα 50 Ε, Κωστοπέτρος Κώστας 20 Ε, Ρεγγούζας Κώστας 20 Ε Κοτρώνης Ευάγγελος 5 Ε, Αλκέτ 5 Ε, Τσιτούρα-Γαρουφαλή Κατερίνα 20 Ε, Μαίρη Τσιτούρα –Πολύζου 20 Ε, Φοδούλης Νίκος 5 Ε, Γρηγορομήτρος Φώτης 5 Ε, Ταλάρου Μαρία 5 Ε, Ράγγος Γεώργιος 20 Ε, Παπανάγνος Τάσος 20 Ε, Παπαστάμος Γεώργιος 20 Ε, Παπανάγνου Ιφιγένεια 10 Ε, Παπανάγνου Τζένη 5 Ε, Ραχούτη Ειρήνη 10 Ε.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας και προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας μια μονάδα αίματος. Αυτό μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Λαμίας και από ώρα 09.00 έως 12.00. Επίσης μπορεί να δοθεί και σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, οποιαδήποτε ημέρα, αρκεί να δηλωθεί για την τράπεζα αίματος του συλλόγου.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει το βράδυ στον ετήσιο χορό του συλλόγου, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας στις εξετάσεις του 2016 έχουμε τους: Δεληγιάννη Βασιλική του Γεωργίου και της Γιόλας Παπαστάμου (Χημικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Μαλούκος Αλέξανδρος του Ευαγγέλου και της Σοφίας (Νομική Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας), Μαλούκου Αικατερίνη-Στυλιανή του Αθανασίου και της Ευαγγελίας (Οικονομικό Πανεπιστημίου Πειραιά), Μπαρτσιώκας Γεώργιος του Ανδρέα και της Μαρίας ( Ιατρική Πανεπιστημίου Θράκης), Ραχούτη Δήμητρα του Ευαγγέλου και της Βιολέτας ( Διοίκηση επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Καβάλας, Παπανάγνου Αγγελική του Δημητρίου και της Πέννυς (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΑΤΕΙ Χαλκίδας), Τσικριπής Χαράλαμπος του Ιωάννη και της Εύης (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΑΤΕΙ Μεσολογγίου), Τσιτούρα Αικατερίνη του Γρηγορίου και της Μαρίας (Φυσικό Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Φλώρος Στέλιος του Νάσου και της Άσπας (Χημικό Πανεπιστημίου Πάτρας). Το Δ.Σ. συγχαίρει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την  επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμα παρακαλείτε να επικοινωνήσει με το Δ.Σ.  για να τον συμπεριλάβουμε στη βράβευση.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

 Φέτος ο χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας προγραμματίστηκε να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 και ώρα 9.30 το βράδυ στο « ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου. Θα πρέπει όλοι να παραβρεθούμε στην κορυφαία αυτή εκδήλωση να τα πούμε και να διασκεδάσουμε με την δημοτική ορχήστρα με τους ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ στο βιολί, ΜΑΡΙΟ ΣΑΡΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗ στο λαούτο, ΦΩΤΗ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ στα κρουστά, ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΑΚΟ στο κλαρίνο, ΖΕΤΑ ΛΕΝΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΑΤΣΙΟ και ΣΟΦΙΑ ΒΩΤΤΑ στο τραγούδι. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι τις πρωϊνές ώρες. Θα ακουστούν κυρίως σκοποί του τόπου μας καθώς επίσης θα γίνει και ένα σύντομο πέρασμα και από άλλα μέρη της πατρίδας μας.. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 15 Ε για τους μεγάλους και 10 Ε για τα παιδιά με πλήρες  μενού, πίτες, ψητό αρνί και κρασί δωρεάν. Θα υπάρξει λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΤΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΑΓΟΡΑ του Συλλόγου αγοράζοντας λαχνούς. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας, όλους τους επαγγελματίες συγχωριανούς μας και φίλους που προσφέρουν τα δώρα στη λαχειοφόρο. Eπίσης ευχαριστούμε το Βασίλη Μανίτα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ) και Δημήτρη Πρωτόπαπα (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ) οι οποίοι προσέφεραν μέρος από τα σουβλάκια που διατέθηκαν στο 8ο  ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

1.Προγραμματίζουμε για το πρώτο 15θήμερο Ιουλίου  4ήμερη εκδρομή στη Σερβία (Βελιγράδι, Δούναβη κ.λ.π.). Μπορούμε να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας το βράδυ στον ετήσιο χορό μας. Για περισσότερες πληροφορίες και επειδή είναι σχετικά νωρίς ακόμα ας απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. ή να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου  www.gardikiomilaion.gr.

2. Μονοήμερη τον Αύγουστο. Ο προορισμός στο επόμενο ενημερωτικό.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 

ΤΟ   Δ.Σ.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ.

E.E.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

ΤO 9o  ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κ Α Λ Η   Χ Ρ Ο Ν Ι Α

ΕYXEΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς και τους φίλους μας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ NEO ETOΣ 2017.

Κ Α Λ Ε Σ  Γ I O Ρ Τ Ε Σ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ (ΜΠΕΚΗ ) ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΡΙ με προϋπολογισμό  2.600.000,00 €

Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικών εργασιών, μελέτη οδοποιίας, γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γεωτεχνική μελέτη, υδραυλική μελέτη, στατική μελέτη καθώς και μελέτη Κτηματολογίου. Προβλέπεται η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας της κυκλοφορίας αλλά και των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο., ειδικά στο μελετώμενο τμήμα το οποίο αποτελεί και το πλέον νευραλγικό τμήμα της οδού καθόσον η γεωμετρία και το ανάγλυφο επιτρέπουν την υπερβολική αύξηση ταχυτήτων για τον δεδομένο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, και με νέο "αίμα", άρχισαν τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας σε νέα αίθουσα στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

Οι εγγραφές  και τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 6.30΄έως 7.30΄.

8o ANTAMΩΜΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ (ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΩΧΡΙΔΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΙΣ 19-20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Σεργιάνι στα Μπίτολα

Mεσημεριανό φαγητό

Στον Όσιο Ναούμ

Το ξενοδοχείο διαμονής

Κρουαζιέρα στη λίμνη της Ωχρίδας

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΑΓΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016  το 8ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ στην Αγία Παρασκευή στο Γαρδίκι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017  ο χειμερινός ετήσιος χορός του Συλλόγου στη Λαμία.

ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, το άγιο φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί Συγχωριανοί ο Σύλλογος εγγράφηκε επίσημα στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ. Ενισχύστε άμεσα την τράπεζα αίματος σε όλα τα νοσοκομεία του  Ε.Σ.Υ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Δ.Σ.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Για να δείτε την παρουσίαση των δρώμενων και των παραδοσιακών χορών  από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας το βράδυ του ετήσιου χορού πατήστε εδώ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 με την παρουσία αρκετών συγχωριανών μας η Γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου μας για την επόμενη τριετία (2016-2019).  Για το Δ.Σ εκλέχτηκαν:

Κώστας Χριστόπουλος, πρόεδρος

Σταυρούλα Ραχούτη, αντιπρόεδρος

Μπάμπης Φλέγγας, γραμματέας

Νίκος Γιαννάκος, ταμίας

Φωτεινή Χριστοπούλου, μέλος

Νίκος Τσατσάς, μέλος

Γεωργία Δελιχά, μέλος

Για την Ε.Ε εκλέχτηκαν:

Γρηγόρης Φλέγγας, Βασιλική Καραπατάκη και Σωτηρία Κολοβού.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες και όλους όσους διετέλεσαν κατά το παρελθόν μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2016

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, παρά τα πολλά πένθη που έχει το χωριό μας επιτυχία σημείωσε και φέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2016 στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία.

Το πλούσιο μενού, οι πίτες, το ψητό αρνί, το άφθονο κρασί και οι ήχοι της υπέροχης παραδοσιακής ορχήστρας ανέβασαν στα ύψη το κέφι και το γλέντι κράτησε αμείωτο ως το πρωί.

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους συγχωριανούς και φίλους μας. Ευχαριστεί το συγχωριανό μας βουλευτή Δημήτρη Βέττα, το βουλευτή Θανάση Μιχελή, τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραίσκο, το δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη, τον πρόεδρο της κοινότητάς μας, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων: Λουτρών Υπάτης, Πετρωτού Δομοκού, Κλειτσιωτών Ευρυτανίας, Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας, Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, Σταυρού, Κτηνοτρόφων δυτικής Φθιώτιδας, Πήγασου Λαμίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε και συγχαίρουμε την χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας και το χοροδιδάσκαλό μας Γιώργο Πολίτη για την άψογη παρουσίαση των παραδοσιακών χορών και για τα εντυπωσιακά δρώμενα που παρουσίασε.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016.

Με την ευκαιρία της λήξης και αυτής της τριετούς θητείας του Δ.Σ. και μετά από 14 και πλέον χρόνια παρουσίας στο Σύλλογο αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμότατα όλους για την ενεργή συμμετοχή σας και βοήθειά σας. Στα 14 αυτά χρόνια που είχαμε την ευθύνη του Συλλόγου μας προσπαθήσαμε με τον ίδιο πάντα ζήλο και την ίδια θέληση να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας με: ενημερωτικές συναντήσεις, με εκδηλώσεις, με προβολή των εκδηλώσεών μας στα κανάλια της κεντρικής Ελλάδας αλλά και πανελλαδικά. Προσφέραμε βοήθεια στις εκκλησίες του χωριού και σε αυτές των Κουρελέικων και της Κουτσούφλιανης, δώσαμε βοήθεια σε οικογένειες και άτομα που είχαν ανάγκη στήριξης. Διαθέσαμε σημαντικό χρηματικό ποσό για την κατασκευή της βρύσης στην Ανέζα, ανακαινίσαμε τη βρύση Ντουβουρνά, κατασκευάσαμε κιόσκια, τοποθετήσαμε πινακίδες στις 3 πλατείες του χωριού, καθαρίσαμε μονοπάτια και τοποθετήσαμε πινακίδες, διαμορφώσαμε το χώρο της Αγίας Παρασκευής σε χώρο αναψυχής με δεντροφύτευση, πίστα με κιόσκι, τουαλέτα - τραπεζοκαθίσματα και κιόσκι με ψησταριά στον οποίο γίνεται το ετήσιο ΑΝΤΑΜΩΜΑ και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς συγχωριανούς μας και επισκέπτες για πικ-νικ, δημιουργήσαμε την Τράπεζα αίματος του συλλόγου από 30 περίπου εθελοντές αιμοδότες, δημιουργήσαμε τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου με 30 περίπου χορευτές, κατασκευάσαμε και συντηρούμε 20 παραδοσιακές φορεσιές (μπουραζάνες, δεσφίνες και τσολιάδες) δημιουργήσαμε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα του συλλόγου www.gardikiomilaion.gr, κάναμε κατάλογο επαγγελματιών συγχωριανών και φίλων μας που προβάλλονται σε αυτή, δεντροφυτέψαμε τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στην Κουτσούφλιανη, διατηρούμε, σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, την αίθουσα που γίνονται τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας, βραβεύουμε κάθε χρόνο στο χειμωνιάτικο χορό τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις, βραβεύουμε και άλλους κατά περίπτωση συγχωριανούς μας, κάναμε εκδρομές (μια στο εξωτερικό και μία στο εσωτερικό, προγραμματίζονται και άλλες) διαθέτουμε τη μουσική στο πανηγύρι της Κουτσούφλιανης, κάναμε 26 εκδηλώσεις ( χοροεσπερίδες, βραδιές παραδοσιακής μουσικής και ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ) με τους αξιολογότερους καλλιτέχνες στο τραγούδι: Τζαμάρα, Τσαμπά, Σκάρλα, Καπέλη, Κυρίτση, Σκαφίδα, Τσαλάγκα, Βόττα, Πυργάκη, Χαρακίδα, Χρηστιά, Λάλεζα, Ντίνα, Κόκκορη, Μόκκα, Πετεινό, Παππά, Τσαπρούνη, Γκόβαρη Αλαφροπάτη…, στα κλαρίνα: Μπαλατσό, Νιώρα, Πετρο-Λούκα Χαλκιά, Μπάμπη Χαλκιά, Κοτρώτσο, Καραϊσκο, Βασιλόπουλο, Πλαστήρα, Φιλιππίδη, Κουσκουρίδα, Κόκκορη, Κραβαρίτη, Μπαλογιάννη, Παπαδημητρίου και το συγχωριανό μας Γιάννη Κατσαντώνη…, στο βιολί: Μαρινάκη, Καρπέτα, Γκουβέντα…

Το Δ.Σ. ευχαριστεί όλους, επώνυμους και ανώνυμους, όσους βοήθησαν στην επιτυχία όλων που αναφέραμε παραπάνω και όλους εσάς για τη στήριξη που μας παρέχετε και για τη συμμετοχή σας Επίσης ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες και τους χορευτές της χορευτικής ομάδας.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια κάθε είδους και για τις συνδρομές. Χάρη σε αυτές μπορούμε και ανταποκρινόμαστε στις οικονομικές ανάγκες του συλλόγου. Συνέχεια συνδρομών έτους 2015. Φλέγγας Απόστολος 20 Ε, Ραχούτη Ειρήνη 20 Ε, Μαντζίκος Γεώργιος 20 Ε, Θέος Αθανάσιος 15 Ε, Κάλλος Μάκης 15 Ε, Πιλάλης Ηλίας 10 Ε, Γουβάλας Ευάγγ. και Βασιλική 50 Ε, Ψωμά-Φλέγγα Μαρία 20 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Κοτρώνης Ευάγγελος 5 Ε, Παπαστάμος Γεώργιος 20 Ε, Παπαστάμος Μιχαήλ 20 Ε, Παπανάγνος Τάσος 20 Ε, Φλέγγας Γεώργιος του Ευαγγ. 20 Ε, Παπανάγνου Τζένη 10 Ε, Ραχούτης Γεώργιος του Αθαν. 20 Ε, Γρηγορομήτρος Φώτης 5 Ε, Ταλάρου Μαριλένα 5 Ε, Φοδούλης Νίκος 5 Ε, Μανιατογιάννη Ελευθερία 50 Ε.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΤΕΙ

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει στον ετήσιο χορό μας, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στις εξετάσεις του 2015 έχουμε τους: Βόγιας Κωνσταντίνος του Μαργαρίτη και της Βασιλικής το γένος Μπαλαγιάννη (Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή), Θεοχάρης Ιωάννης του Γεωργίου και της Γεωργίας (εγγονός μπάρμπα-Γιάννη Γαλανού (Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας), Μέριανος Σπυρίδων του Στέφανου και της Γρηγορίας Φλέγγα (φυσικό Θεσσαλονίκης), Μπισμπίκη Αριστέα του Σοφοκλή και της Χαρίκλειας (εγγονή Βασ. Μπαρτσιώκα) (Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών Αθήνα), Παπανάγνος Ευάγγελος του Γεωργίου και της Αλίκης (Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Χανιά), Φλέγγα Αικατερίνη του Πολύκαρπου και της Βασιλικής (Διοίκηση επιχειρήσεων Πάτρα). Πολίτης Γεώργιος του Κων/νου και της Ευαγγελίας Φλέγγα (Αστυφυλάκων ), Χονδραλής Κων/νος του Χαράλαμπου και της Ευδοξίας (Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Ιωάννινα). Αν είναι κανείς ακόμα παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. να δηλώσει τα στοιχεία του για να τον συμπεριλάβουμε στην βράβευση.

 

 

 

Η