GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ανακοινώνουμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι τα μαθήματα της χορευτικής μας ομάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1   στη Λαμία.  Θα γίνονται κάθε Δευτέρα 7.10΄έως 8.10΄το απόγευμα.

Σας περιμένουμε.....

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε ο Βασίλης Κουτκιάς του Νικολάου, παλιός πυροσβέστης, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Η κηδεία έγινε στην Αθήνα.  Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΠΕΝΘΗ

Έφυγε από κοντά μας η Γεωργία Δελιχά μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας επί πολλά χρόνια και αδερφή του προέδρου του Συλλόγου μας Κώστα Χριστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις11 π.μ. στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Το Δ.Σ αποφάσισε να παραβρεθεί σύσσωμο και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της. Επίσης εκφράζει στους οικείους της τα θερμά του συλλυπητήρια.

ΠΕΝΘΗ

Αυτό το καλοκαίρι έφυγαν από κοντά μας:

Η δασκάλα Σοφία Μαλούκου, ο επί πολλά χρόνια ψάλτης του χωριού μας μπαρμπα-Γιάννης Παπαστάμος και ο Γρηγόρης Φλέγγας του Νικολάου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους τους τα "θερμά του συλλυπητήρια".

9o ΘΕΡΙΝΌ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με την συνεργασία του Συλλόγου μας, πέντε πανεπιστημίων, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΟΠΑΣΤΕ, του δήμου Λαμίας, του Δήμου Μακρακώμης, της ΠΕΔ, και πολλών άλλων Συλλόγων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου και ως τις 27 του ίδιου μήνα η λειτουργία του 9ου, αυτή τη φορά, ΘΕΡΙΝΌΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στον ξενώνα "ΟΜΙΛΑΙΑ" στο Γαρδίκι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

MΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Με την συμμετοχή 60 περίπου Γαρδικιωτών και φίλων μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 η προγραμματισμένη μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στο νησί ΤΡΊΚΕΡΙ του νομού Μαγνησίας.  Eυχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.

 

13o AΝΤΑΜΩΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 το 13ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Γαρδικιωτών και των φίλων μας στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό μας. Η πραγματοποίηση έγινε με την ευθύνη του Συλλόγου μας. Δεν έγινε φέτος στο χώρο της Αγίας Παρασκευής ύστερα από εισήγηση της πολιτείας για την πρόληψη των πυρκαγιών.  Tο Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, για την στήριξη της όμορφης και παραδοσιακής εκδήλωσης και για την υποστήριξη του Συλλόγου μας.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές Ακτές. 

To Δ.Σ του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες.

Και του χρόνου........

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

ΟΜΙΛΑΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ 35100 ΛΑΜΙΑ.

ΤΗΛ:2231061924-6978658445-6976326094

www.gardikiomilaion.gr

syl_gardikioton_fthiotidas@live.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΠΡΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

            Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας και με το παρόν ενημερωτικό Δελτίο θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους καλό ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ιδιαίτερα στους νέους/ες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλωσεις του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο εξάμηνο και για αυτές που προγραμματίζονται για το επόμενο εξάμηνο του έτους που διανύουμε.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χειμωνιάτικος χορός μας στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στη Λαμία. Επιτυχία σημείωσε και η εθελοντική μας αιμοδοσία του Φλεβάρη στο Νοσοκομείο Λαμίας. Με τη συμμετοχή συγχωριανών μας και φίλων μας (58 άτομα) έγινε την Κυριακή 14 Μαϊου  η μονοήμερη εκδρομή μας στην ορεινή Κορινθία.  Συμμετοχή σε εκδηλωσεις συλλόγων Κλειτσιωτών, Πήγασου Λαμίας, «Χορόπολις» Λαμίας ακι σε εκδηλωσεις του Δήμου Λαμίας.  Στο τέλος του Μάη έκλεισε η χρονιά, με επιτυχία, της χορευτικής μας ομάδας. Φέτος υπήρξε και συμμετοχή νέων μελών κυρίως νεαρής ηλικίας. Για το επόμενο διάστημα προγραμματίστηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις για τις οποίες χρειάζεται η υποστήριξη όλων μας....

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023.

Θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη. Στη συνέχεια το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι στην αυλή του ναού.  Ο Σύλλογος θα διαθέσει όπως πάντα  μουσική και ότι άλλο χρειαστεί....

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη από πολύ καιρό 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ.   (ΑΛΒΑΝΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ- ΣΚΟΠΙΑ.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023.

Θεία λειτουργία με αρτοκλασία στο ξωκλήσι του Κεφαλάρη στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Θα προσφέρουμε σε όλους δωρεάν καφέ, τσίπουρο και γλύκισμα όπως κάθε χρόνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023.

Οι Γαρδικιώτες, οι Γαρδικιώτισσες, οι φίλοι μας, οι φίλοι της παράδοσης και του πολιτισμού, οι νοσταλγοί των εθίμων της παλιάς εποχής θα ανταμώσουμε και πάλι φέτος στο 13ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΜΑΣ που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, με το καθιερωμένο πλέον τρόπο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο , στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Κεφαλαρη του χωριού μας. Το κλαρίνο και το βιολί θα αντιλαλήσουν για άλλη μια φορά και πάλι φέτος στις πλαγιές της Σαράνταινας. Ανηφορίζουμε με όλα τα «σέα μας» στην Αγία Παρασκευή για το 13ο στη σειρά ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας ξεκινώντας με τον όρθρο, τη θεία λειτουργία, την αρτοκλασία και στη συνέχεια οι χορευτές της χορευτικής μας ομάδας θα μας παρουσιάσουν συνοδευόμενοι από νταούλια, κλαρίνα και βιολιά, παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Στη συνέχεια όλοι μαζί αγκαλιασμένοι θα γλεντήσουμε με την παραδοσιακή ορχήστρα μας και με σκοπούς από όλα τα μέρη της πατρίδας μας ως αργά το απόγευμα. Η ορχήστρα μας: Γαρουφαλιάς Φώτης- κρουστά, Σαρημιχαηλίδης Μάριος – μπουζούκι - λαούτο - τραγούδι, Καραβίδας Δημήτρης - κλαρίνο, Καραβίδας Μανόλης- βιολί και Νίκος Γκορίλας - τραγούδι.

Ο Σύλλογος θα διαθέτει σουβλάκια, λουκάνικα, καφέδες, αναψυκτικά, νερά, τσίπουρο, παγωμένη μπίρα...

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023.

Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στο νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα, ανάλογα με τις συμμετοχές, θα ξεκινήσουμε από ΓΑΡΔΙΚΙ ή τη ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ, ΛΑΜΙΑ, ΒΟΛΟ, ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ, ΑΦΗΣΟ, ΧΟΡΤΟ, ΜΗΛΙΝΑ, ΑΛΟΓΟΠΟΡΟ και με καραβάκι θα καταλήξουμε στο όμορφο νησί ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ για να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και φαγητό στις γραφικές ταβέρνες του όμορφου νησιού-ονομάζεται και νησί της Παναγίας- όπου δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα και μπάνιο κατά βούληση. Ανάλογα με τις συμμετοχές και το σημείο αναχώρησης θα διαμορφωθεί και η τιμή κατά άτομο.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ. Τηλέφωνα στο τέλος του ενημερωτικού Δελτίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 – 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023.

Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου συνδιοργάνώνουμε και πάλι φέτος μαζί με 5 πανεπιστήμια ( ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΘΗΝΑΣ) την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τον ΟΠΑΣΤΕ, την ΠΕΔ, το ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ, το ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, την Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, τους συλλόγους ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, γυναικών ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ,  ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ και ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, το 9ο αυτή τη φορά θερινό ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΙΝΔΟΥ στον ξενώνα «ΟΜΙΛΑΙΑ» στο χωριό μας με θέμα: τα μονοπάτια των γεύσεων. Θα συμμετέχουν 25 φοιτητές και αρκετοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι με πρόερο τον κ. Βαγγέλη Αβδίκο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων της χορευτικής μας ομάδας στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία για τη χρονιά 2023-24.. Θα σας περιμένουμε.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ. Μέχρι την επόμενη αιμοδοσία τον Νοέμβρη όποιος επιθυμεί να καταθέσει φιάλη, μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε μονάδα αιμοληψίας της χώρας, αρκεί να δηλώσει την τράπεζα του Συλλόγου και να ενημερώσει τον πρόεδρό μας και διαχειριστή της τράπεζας Κώστα Χριστόπουλο.  Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Οι ανάγκες σε αίμα ειναι τεράστιες. Ας μην περιμένουμε να σώσουμε το συγγενή μας και το φίλο μας σε ώρα ανάγκης , ας μην περιμένουμε να μας χτυπήσουν την πόρτα, ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας και να προσφέρουμε το πολύτιμο αγαθό στο συνάνθρωπο.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023.

Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στη Θεσσαλονίκη.  Περισσότερες λεπτομέρειες εν καιρώ.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Δελιχά Γεωργία 50 Ε, Φλέγγα Αικατερίνη 10 Ε, Ραχούτης Κωνσταντίνος του Θεοφ. 10 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 10 Ε, Μάνος Ευάγγελος 10 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 20 Ε, Ευαγγελόπουλος Δημήτριος 10 Ε, Βανακλιώτης Δημήτριος 10 Ε, Παπανάγνος Δημήτριος και Πένη 50 Ε, Πρωτόπαπας Δημήτριος 50 Ε, Στρυφτός Γεώργιος 200 Ε, Κραββαρίτης Κωνσταντίνος 50 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Σαμαράς Παντελής 20 Ε.  Σας ευχαριστούμε όλους...

Για την Αγία Παρασκευή πρόσφεραν: Γιόλα Παπαστάμου δύο παγκάκια στη μνήμη του πατέρα της Μπαρμπα- Γιώργου Παπαστάμου, Ευάγγελος Σκαρμούτσος δύο παγκάκια στη μνήμη της ανηψιάς του Ξανθούλας, «Ξυλεία ΜΠΕΣΣΑΣ»  ΛΑΜΊΑ  ξυλεία, Αντρέας Αγραφιώτης- Φλώρα Ρεβύθη υλικά οικοδομών.

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Τις συνδρομές-προσφορές μπορείτε να τις δίνετε όποτε μπορείτε και στο μέτρο του δυνατού στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή κατάθεση στον αριθμό λογαριασμού  GR 2302607400000130101614391 EUROBANΚ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

                                                           ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΡΑΧΟΥΤΗ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΛΕΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ,

6978658445-6979680122-6976326094-6970402956

ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΙΧΑ

6977436234-6983819820-6971798768

Το χωριό μας συνεχίζει να ζει όσο το αγαπάμε και το

επισκεπτόμαστε

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο Χρήστος Δημητρακόπουλος του Δημητρίου (Τουρκομήτρου). Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

Απεβίωσε η Φωτεινή Μαλκογιώργου του Ευαγγέλου. Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023  και ώρα 11 π.μ.στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαϊου η προγραμματισμένη μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στην ορεινή Κορινθία. Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί από Λαμία και επισκεφθήκαμε την λίμνη Στυμφαλία, λίμνη Δόξα, αρχαία Φενεό, Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου, Τρίκαλα για φαγητό... όλα ήταν υπέροχα.... Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες. Και στην επόμενη.

 

 

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών και 4 μηνών (1/1/1930) ο Παναγιώτης Τσιτούρας. Η κηδεία θα γίνει το Σαββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 3.00 μ.μ στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Πολυδένδρι Δομοκού.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών (12/8/1944) η Κωνσταντίνα Τσάτζαλου. Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις 11 π.μ στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Ο Σύλλογός μας προγραμματίζει 7ήμερη εκδρομή τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στις Δαλματικές ακτές          ( ΑΛΒΑΝΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ).  Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 525 Ευρώ.  Περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, 6 διανυκτερεύσεις, πρωινό, βραδινό, ξεναγό, αρχηγό εκδρομής......Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής- κράτηση θέσης με προκαταβολή 150 Ε έως 20 Απριλίου 2023 στο Δ.Σ. του Συλλόγου.  Τηλ: 6978658445,  6976326094,  6970402956.

Απαραίτητα έγγραφα: ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες  ή διαβατήριο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2023 στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας. Παραβρέθηκαν αρκετοί συγχωριανοί μας και φίλοι του Συλλόγου. Παραβρέθηκαν: ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Κοτρωνιάς και Σαρακιώτης, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Αποστολόπουλος, Κώστας Καραγιάννης και Νίκος Μπέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Πάνος Κοντογιώργος, Αντρέας Παπασάρας, Λίνα Ρήγα, Κώστας Ξεφλούδας, Κώστας Μουστάκας, Τζούφλας, Αρβανίτη Βασιλική, Θεόπουλος Κώστας και Ευμορφία Ρουποτιά. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Γαρδικίου Γιάννης Βασιλείου, Φτέρης Δημήτρης Κωστούλας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι: Χορόπολις Λαμίας, Πήγασος, Κλειτσιωτών, Πετρωτού και Γυναικών Λιανοκλαδίου.

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους. 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην χοροεσπερίδα του Συλλόγου μας που θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023  και ώρα 9.30 το βράδυ στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας -Καρπενησίου      στη ΛΑΜΙΑ.

                         

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ IANOYAΡIOY 2023

 «ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»

Το χωριό μας συνεχίζει να ζει όσο το αγαπάμε και το επισκεπτόμαστε

 

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το νέο έτος 2023.

                Ο Σύλλογός μας την περασμένη χρονιά δεν πραγματοποίησε τον καθιερωμένο χειμωνιάτικο χορό στη Λαμία λόγω της πανδημίας. Από το Φεβρουάριο όμως άρχισε σιγά σιγά τις δραστηριότητές του. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022: Αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας με αρκετά καλή προσέλευση για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος που λειτουργεί ο Σύλλογος εδώ και αρκετά χρόνια.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022: Μονοήμερη εκδρομή στο γειτονικό μας νομό της Ευρυτανίας με επίσκεψη στο μοναστήρι της κυράς της Ρούμελης  Παναγίας της Προυσιώτισσας, στο Μεγάλο χωριό, στη βιοτεχνία αλλαντικών <ΠΡΟΣΟΥΤΟ> και στην πρωτεύουσα του νομού το Καρπενήσι. Θεία λειτουργία, με την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη και στη συνέχεια το καθιερωμένο πανηγύρι. Ο Σύλλογός μας διέθεσε όπως κάθε χρόνο τη μουσική. Αυτή τη φορά, επειδή δεν υπήρχε επαγγελματίας καταστηματάρχης, αναλάβαμε και αυτό το ρόλο με τη λειτουργία  καταστήματος με ποτά, αναψυκτικά κ.λ.π. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα καταφέραμε.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022: Έπειτα από τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την παρουσία αρκετού κόσμου το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Το ΑΝΤΑΜΩΜΑ ήταν αφιερωμένο στους παλιούς τσελιγκάδες του χωριού μας. Εκφωνήθηκε ο σχετικός κατάλογος και απονεμήθηκε για τον καθένα σχετικό αναμνηστικό. Επίσης, επειδή δεν έγιναν οι χειμωνιάτικοι χοροί στη Λαμία λόγω της πανδημίας, έγινε και η βράβευση των επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα έτη 2020 και 2021.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022: Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μονοήμερη εκδρομή μας στο νησάκι Παλιό Τρίκερι λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Η εκδρομή αυτή θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι του 2023.

Από 22 έως 27 Αυγούστου 2022 για μια βδομάδα λειτούργησε στο χωριό μας το 8ο Θερινό σχολείο Τζουμέρκων και Νοτιοανατολικής Πίνδου. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία  μας με τρία πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο Θράκης, Θεσσαλίας, Καποδιστριακό Αθήνας), το 8ο Θερινό σχολείο Τζουμέρκων, την Ακαδημία Αθηνών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε, το Δήμο Μακρακώμης και τη στήριξη της Ι.Μ. Φθιώτιδας. Φιλοξενήθηκε και λειτούργησε στην ειδική αίθουσα στον ξενώνα   <ΟΜΙΛΑΙΑ> με την παρουσία 40 περίπου συμμετεχόντων (φοιτητών, πανεπιστημιακών δασκάλων και ομιλητών). Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και στα γειτονικά χωριά Δίκαστρο, Μαυρίλο και Κυριακοχώρι. Έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του Κυριακοχωρίου με δαπάνη της οικογένειας Στεργίου που όπως είναι γνωστό κατάγεται από το γειτονικό μας Κυριακοχώρι. Ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές, τον ξενώνα <ΟΜΙΛΑΙΑ>, όλους τους συμμετέχοντες (φοιτητές, πανεπιστημιακούς δασκάλους, εμπειρικούς ομιλητές, συγχωριανούς μας που έδωσαν συνεντεύξεις....)  Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τις εκπαιδευτικούς Μαρία Βε και Γιούλη Παντίδου η συμβολή των οποίων υπήρξε σημαντική στην όλη διοργάνωση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τιμή που έκανε στο Σύλλογό μας και σε εμάς προσωπικά να μας επιλέξει ανάμεσα από πολλούς συλλόγους να βγάλουμε σε πέρας μαζί με όλους τους συνδιοργανωτές αυτή την αποστολή. Πιστεύουμε πως έγινε με επιτυχία αφού όλοι αναχώρησαν ευχαριστημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευελπιστούμε και σε επόμενες παρόμοιες διοργανώσεις.  Επίσης ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον τότε αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα για την επιχορήγηση στο Σύλλογο με το ποσό  των 3.000 Ευρώ για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την λειτουργία του Θερινού Σχολείου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022:  Πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Συλλόγου σημαντική διαμόρφωση του χώρου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ στην Αγία Παρασκευή με επέκταση του υφιστάμενου τοιχίου  και κατασκευή ενός πεζουλίου-διαζώματος.....

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022: Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της, με τη συμμετοχή και νέων μελών, η χορευτική ομάδα που αποτελεί και το καμάρι του Συλλόγου μας. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα και ώρα 7.10΄έως 8.10΄ το απόγευμα στην αίθουσα, που διατηρούμε με το χορευτικό όμιλο Λαμίας <ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ>, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022: Συνάντηση και παραδοσιακό γλέντι μαζί με άλλους 15 ακόμα πολιτιστικούς συλλόγους από τους νομούς Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας στο κέντρο «ΔΕΛΤΑ» στην Καρδίτσα. (Μικρασιατών Φαρσάλων, Γαρδικιωτών Ομιλαίων Φθιώτιδας, Πήγασος Λαμίας, Γυναικών Φαρκαδόνας, Κυψέλης, Πασχαλίτσας, Μάρκου, Πορτίτσας, Μοσχάτου, Κέδρου, Γυναικών Καππαδοκικού, Ένωση Αγραφιώτικων χωριών, Χορίαμβος, Μορφοβούνι, Βαθύλακο).

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022; Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μονοήμερη εκδρομή μας στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων (Καρδίτσα –Μαυρομάτι –Μονή Γεωργίου Καραϊσκάκη- Μουζάκι –Κεραμαριό –Τρίκαλα). Κατασκευή της χριστουγεννιάτικης φάτνης στην είσοδο του χωριού μας και αιμοδοσία  στο νοσοκομείο Λαμίας για την τράπεζα αίματος.  Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές αιμοδότες. Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία της τράπεζας αίματος είναι δανειστική.  Όσοι έχουν δανειστεί μονάδες αίματος ας φροντίσουν να το επιστρέψουν.   Όλοι μας μπορεί να το χρειαστούμε. Οι ανάγκες δεν τελειώνουν...

Για την καινούργια χρονιά προγραμματίστηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

 Φέτος, ο ετήσιος χειμωνιάτικος χορός μας προγραμματίστηκε να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρα 9.30 το βράδυ στο «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στο 8ο χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-Καρπενησίου. Η ημερομηνία είχε δημοσιευθεί και στο προηγούμενο ενημερωτικό τον Μάη. Μετά από τρία χρόνια πρέπει όλοι να παραβρεθούμε στην κορυφαία εκδήλωση να ανταμώσουμε με τους συγχωριανούς μας και τους φίλους μας και να διασκεδάσουμε με δημοτική ορχήστρα, από την περιοχή που βγαίνουν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, αποτελούμενη από τους ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗ στο αρμόνιο, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΜΑΣΟΥΛΑ στα κρουστά, ΣΠΥΡΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ στην κιθάρα, ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ στο κλαρίνο και τους κορυφαίους ΝΙΚΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟ και ΜΑΡΙΤΣΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ στο τραγούδι. Με την έναρξη η χορευτική μας ομάδα με τις παραδοσιακές μας φορεσιές και με τους ήχους του κλαρίνου θα μας ταξιδέψει με τους παραδοσιακούς χορούς  στην στεριανή Ελλάδα. Κατόπιν, μετά το καλωσόρισμα, θα γίνει η απονομή τιμητικών επαίνων στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 και θα ακολουθήσει γλέντι με σκοπούς του τόπου μας και όσο αντέξουμε. Η τιμή της πρόσκλησης θα είναι 20 Ε με πλήρες μενού, παραδοσιακές πίτες, ρουμελιώτικο ψητό σούβλας, κοντοσούβλι, αναψυκτικά  και κρασί δωρεάν. Για τη στήριξη του Συλλόγου θα υπάρξει πλούσια λαχειοφόρος αγορά την οποία πρέπει να υποστηρίξουμε. Ευχαριστούμε όλους όσους προσφέρουν τα δώρα στην λαχειοφόρο αγορά. Επίσης πρόσφεραν: ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΝΙΤΑΣ (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ) σουβλάκια, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ) λουκάνικα, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΟΣ (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 94 ΛΑΜΙΑ) λουκάνικα,  που διατέθηκαν στο 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ. Ακόμα για το ΑΝΤΑΜΩΜΑ πρόσφεραν ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΙΟΣ τσίπουρο, ΝΙΚΟΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ τραπεζοκαθίσματα, ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΕΛΗΣ κρασί, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ λουκούμια, ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ (ΚΑΛΥΒΙΑ) κάρβουνα, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΕΛΗΣ ηλεκτρογεννήτρια, ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ καθάρισμα και διάθεση υδροφόρας για κατάβρεγμα του δρόμου. Επίσης για την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή όπου γίνεται το ΑΝΤΑΜΩΜΑ πρόσφεραν; ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΜΑΛΟΥΚΟΣ ξυλεία, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΑΚΤΣΗΣ υλικά οικοδομών, ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ υλικά οικοδομών.  Η διαμόρφωση του χώρου συνεχίζεται..

Η προσφορά όλων είναι συγκινητική και συμβάλει στην επιτυχία του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο χώρο που είναι σημαντική και διαρκώς αυξάνεται. (Σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι, αλλά και πολλά Σαββατοκύριακα και γιορτές τον υπόλοιπο καιρό.)           ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Α.Τ.Ε.Ι.

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που θα γίνει το βράδυ στον ετήσιο χορό μας, στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.  της χώρας μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 έχουμε τους παρακάτω συγχωριανούς μας με τις σχολές επιτυχίας: Νταρλαδήμας Στέλιος του Φάνη και της Σοφίας (εγγονός Θανάση Τσικριπή ) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΛΑΜΙΑ, Ιωάννης Ζουγανάς του Λεωνίδα  ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ,  Μάριος Αρβανίτης του Χρήστου και της Αθηνάς (εγγονός Ευαγγελίας και Χρήστου Φλώρου) ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Κοντακτσή Ειρήνη του Δημητρίου και της Ντίνας Τζαχρήστα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Δανιήλ Ιωάννης του Βασιλείου και της Αικατερίνης Φλέγγα ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΑΝΙΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμη παρακαλείται να το δηλώσει στο Δ.Σ. για να συμπεριληφθεί στην βράβευση.

 ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συγχωριανούς και φίλους μας για τις συνδρομές τους στο Σύλλογο. Με τις συνδρομές αντιμετωπίζουμε τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου, εκδηλώσεις, έκδοση ενημερωτικού δελτίου, γραφικά, ιστοσελίδα, λογιστικό γραφείο, συντηρούμε και εμπλουτίζουμε τις παραδοσιακές φορεσιές, λειτουργούμε τη χορευτική ομάδα, συντηρούμε μονοπάτια, πέτρινες βρύσες, πινακίδες, τραπεζοκαθίσματα, κιόσκια, διαμορφώνουμε το χώρο στην Αγία Παρασκευή κ.α.

 Κουτκιάς Ζήσης 30 Ε, Κουτκιάς Γιώργος και Γιούλη 50 Ε, Τσικριπής Θανάσης 20 Ε, Ρίζος Θύμιος-Γιαννάκου Μαρία 20 Ε, Καραπατάκη-Κατσαντώνη Ελένη 20 Ε, Καραπατάκη- Τσάμη Τούλα 20 Ε, Ραχούτη Σταυρούλα 10 Ε, Καραπατάκη –Κόρακα Σωτηρία 10 Ε, Καραπατάκη- Πάττα Βασιλική 20 Ε, Παπανάγνου Έφη 20 Ε, Φλέγγας Γρηγόρης 10 Ε, Καραμήτρος Τάκης 30 Ε, Φλέγγας Χαράλαμπος 10 Ε, Φλέγγας Άκης 10 Ε, Παπανάγνου Νίκος 10 Ε, Τσιτούρας Παναγιώτης- Χαρίκλεια 20 Ε, Τσιτούρας Σπύρος 20 Ε, Πέτσα Έλενα 20 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 20 Ε, Φλέγγας Δημήτριος 20 Ε, Μαλισόβα Ελισάβετ 20 Ε, Τσατσά –Κολοβού Σωτηρία 10 Ε, Φλέγγα-Δανιήλ Αικατερίνη 10 Ε, Φλέγγα- Γεωργιάδη Μάγδα 10 Ε, Χριστόπουλος Αθ. 20 Ε, Αναγνωστόπουλος Τάκης 10 Ε, Βασιλείου Κώστας 20 Ε, Μπότσικα Ιουλία 20 Ε, Ρίζου Ευαγγελία 50 Ε, Τσιτούρα Αικατερίνη 20 Ε, Μπάμπαλης Χρ. 10 Ε, Τσικριπή Κωνσταντίνα 20 Ε, Φλώρος Χρ. 20 Ε, Σκαρμούτσος Παν. του Κ.10 Ε, Αναγνωστόπουλος Γιώργος. 20 Ε, Φλέγγας Αποστόλης 20 Ε, Παπανάγνου Γ. 10 Ε, Τουρκάκης Φίλιππος 50 Ε, Μπάρμπα-Γιάννης Παπαστάμος 50 Ε, Παπανάγνου Ανέστης (Στη μνήμη των γονιών του ) 120 Ε, Παπανάγνος Τάσος 100 Ε, Τσικριπής Νίκος του Φάνη 20 Ε, Ραχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Ραχούτης Γιώργος του Αθ. 20 Ε, Καλογερογιάννης Φάνης 20 Ε, Καλογήρου Θεόδωρος 20 Ε, Ραχούτης Δημήτρης του Βασιλείου και Ιωάννα 550 Ε,  Ντζόιδου Αναστασία 20 Ε, Φλέγγας Πάνος 20 Ε, Παπαστάμος Μιχάλης 20 Ε, Κοντακτσής Πάνος. 10 Ε,      

Αριθμός λογαριασμού για συνδρομές-ενισχύσεις: EUROBANK GR 2302607400000130101614391 ή στα μέλη του Δ.Σ του Συλλογου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023: Εκκλησιασμός και το καθιερωμένο πανηγύρι στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

   ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2023: Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας  στην ορεινή Κορινθία στην Πελοπόννησο.  Περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  site www.gardikiomilaion.gr ή από το face book.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023.  7ήμερη εκδρομή στις Δαλματικές ακτές σε 6 χώρες ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΒΟΣΝΙΑ–ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ.  (Τίρανα- Σκόδρα- Μπούτβα- Τρέμπινιε- Ντουμπρόβνικ-Μόσταρ- Σπλιτ- Μπέογκραντ – Ζαντάρ- Λίμνες Πλίβιτσε – Ζάγκρεμπ- Βελιγράδι- Νις...)  Εκδήλωση ενδιαφέροντος το βράδυ στον ετήσιο χορό μας για την εγγραφή στον κατάλογο. Δηλώσεις συμμετοχής στο Δ.Σ.  και κράτηση θέσεων με προκαταβολή που θα  γίνει γνωστή στους ενδιαφερόμενους αργότερα. Ενημέρωση από το site του Συλλόγου κι από το face book.            

 

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2023

Το καλοκαιρινό μας 13ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ προγραμματίζεται να γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευελπιστούμε μέχρι τότε να γίνει και νέα διαμόρφωση στο χώρο με ένα ακόμα πεζούλι-διάζωμα. Περισσότερα στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

(ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ)

 

                                               

       ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών ο Νίκος Μαλούκος του Ελευθερίου. Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΕΥΧΕΣ

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ και με ΥΓΕΙΑ το νέο έτος 2023.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από την αιμοδοσία του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 19 και την  Τρίτη  20 Δεκεμβρίου 2022 στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους εθελοντές αιμοδότες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας.

Επίσης ευχαριστούμε τον υπεύθυνο γιατρό της μονάδας αιμοληψίας Γιάννη Ξυνοτρούλα και τις αδελφές νοσοκόμες για την άριστη συνεργασία μας.

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 η μονοήμερη εκδρομή  του Συλλόγου μας στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη στις αρχές Μαϊου 2023.

ΠΕΝΘΗ

Απεβiωσε σε ηλικία 93 ετών η Κωνσταντίνα Στριφτού του Β. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 στις 1.00΄μετά το μεσημέρι  στoν Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

Με τη βοήθεια πολλών συγχωριανών μας και με σωστή διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε το χώρο του Ανταμώματος στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας.

Στις φωτογραφίες η τελευταία διαμόρφωση (Σεπτέμβριος 2022)

ΠΕΝΘΗ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έφυγαν από κοντά μας:

Στριφτός Βασίλειος ετών 88. Ετάφη στα Καλύβια Λαμίας.

Ελένη Μπαρτσιώκα ετών 88. Ετάφη στα Καλύβια Λαμίας.

Φούλη Κουτκιά ετών 74. Ετάφη στην Ξηριώτισσα Λαμίας.

Οδυσσέας Τσάτζαλος ετών 88. Ετάφη στο Γαρδίκι.

Μιχαλοπούλου Μαρία ετών 94. Ετάφη στο Γαρδίκι.

Ευάγγελος Μαλκογιώργος ετών 93. Ετάφη στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους τους τα "θερμά του συλλυπητήρια".    

12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, κάτω από τα πανύψηλα έλατα, το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιουλίου 2022 το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ στο ξωκλήσι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο ΓΑΡΔΙΚΙ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και συγχαίρει την χορευτική μας ομάδα για την ωραία παρουσίαση των παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας. Και του χρόνου με υγεία.

8ο  ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ και ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

Με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας και άλλων φορέων πραγματοποιηθηκε από 22 μέχρι 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 στον ξενώνα "ΟΜΙΛΑΙΑ" στο χωριό μας το 8ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΙΝΔΟΥ. Συμμετείχαν αρκετοί φοιτητές και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Θράκης και Καποδιστριακό Αθήνας. Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους διδασκόμενους και όλους τους κατοίκους του χωριού μας και των διπλανών χωριών Μαυρίλο, Δίκαστρο και Κυριακοχώρι και γενικά όλη τη δυτική φθιώτιδα για την συμμετοχή τους

Επίσης ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΟΠΑΣΤΕ, ΠΕΔ, ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ και ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών (27/1/1932) η Σκαρμούτσου Σοφία του Φώτη (Συρμοφώτη). Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 4 το απόγευμα στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

 

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ

 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Καραθανάσης Γεώργιος του Δ.  Ταγματάρχης στο 5/42 σύνταγμα Ευζώνων από Γαρδίκι. Φονεύθηκε στο Κάλε Γκρότο στις 25 Αυγούστου 1921.

Καραμήτρος Αθ. του Λεωνίδα Λοχαγός πεζικού. Φονεύθηκε στο Καλετζίκ Νταγ στις 14 Αυγούστου 1922.

Παπαδόπουλος Κων/νος του Αθ. από Γαρδίκι. Φονεύθηκε στο Κιρές Ογλού στις 13 Αυγούστου 1921.

Μακρής Γεώργιος του Στυλιανού, Δεκανέας από Γαρδίκι. Από τραύμα στις 19 Αυγούστου1921.

Νάτσος Θεόδωρος του Γ. Υποδεκανέας από Γαρδίκι. 12 Αυγούστου 1921.

Κωσταντέλος Σπύρος Στρατιώτης από Γαρδίκι στο Κάλε Γκρότο 28 Αυγούστου 1921.

Μπαρμπαγιάννης Ευάγγελος του Ιωάννη. Στρατιώτης από Γαρδίκι στο Κάλε Γκρότο στις 16 Αυγούστου 1922.

Μπαρμπάτσης Αναστάσιος του Ευθυμίου Στρατιώτης από Γαρδίκι στο Κάλε Γκρότο στις 28 Αυγούστου 1921.

Ραγάζος Απόστολος του Κων. Στρατιώτης από Γαρδίκι. στο Αφιόν Καραχισάρ στις 16 Αυγούστου 1922.

Τσαρός Σπυρίδων του Ιωάννη από Γαρδίκι στο ΧΠΙΒ ορεινό χειρουργείο στις 1 Οκτωβρίου 1920.

O Σύλλογός μας στο 12ο Αντάμωμα στις 31 Ιουλίου 2022 θα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη τους.

"ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ"

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Αλέκος Σκαρμούτσος. Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαϊου 2022 στις 11.00΄στον Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα στη Λαμία,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH

Με σημαντική προσέλευση και πέραν του αναμενόμενου πραγματοποιήθηκε στις 16-5-22 η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου στην αίθουσα "ΑΛΣΟΣ" στα Γαλανέικα στη Λαμία. Ευχαριστούμε τους συγχωριανούς μας και τους φίλους μας που για 8η συνεχή τριετία μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας εξέλεξαν ομόφωνα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Όπως και στο παρελθόν θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και των προσδοκιών σας.

Δ.Σ.

Χριστόπουλος Κώστας   Πρόεδρος

Ραχούτη Σταυρούλα   Αντιπρόεδρος

Φλέγγας Μπάμπης   Γραμματέας

Γιαννάκος Νίκος    Ταμίας

Δελιχά Γεωργία    Μέλος

Xριστοπούλου Φωτεινή    Μέλος

Κουρέλης Σπύρος    Μέλος

E.Ε

Καραπατάκη - Πάτα Βασιλική

Φλέγγας Γρηγόρης

Κολοβού Σωτηρία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο Αντώνιος Κουτκιάς. Η κηδεία θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο (23-4-22) ώρα 11 π.μ. στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Ελένη Αναγνωστοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας στις 11.30΄.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας εκφράζει στους οικείους της τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Γεώργιος Δαουκλιώτης. Η κηδεία θα γίνει σήμερα Σάββατο 5-2-22 στις 1.00 το μεσημέρι στον Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων στη Λαμία. Η ταφή θα γίνει στο Γαρδίκι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκφράζει στους οικείους του τα "θερμά του συλλυπητήρια".

ΠΕΝΘΗ

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών (2/7/1934) η Ευαγγελία Γρηγορομήτρου του Δημητρίου (Χασιωτοβαγγελή).

Ετάφη στη Νέα Φιλαδέλφεια στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει στους δικούς της τα "Θερμά του Συλλυπητήρια"

ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα του Γενάρη (5/1/2022) στο χωριό μας.

 

ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκε από το Συλλογό μας στον κόμβο της Παλαιοβράχας πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το χωριό μας και την χιλιομετρική απόσταση.

 

 

EYXEΣ

Τo Δ. Σ του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ", "KAΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" κι ευτυχισμένο το ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

 

H φάτνη που τοποθέτησε και πάλι φέτος στην είσοδο του χωριού μας ο Σύλλογός μας.

"XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"

Το χωριό μας στη νέα "καραντίνα"

 

 

 

Συνεχίζουμε την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή ευελπιστώντας το ερχόμενο καλοκαίρι να παραγματοποιηθεί το ΑΝΤΑΜΩΜΑ  μας.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου στο χωριό μας Γαρδίκι Ομιλαίων.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. Αναβλήθηκαν όλες για το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτογραφίες από το καλοκαίρι στο χωριό μας και από τα διάφορα μικροέργα και συντήρηση των παλιών που κάναμε στο χωριό μας και από τη διαμόρφωση του χώρου του Ανταμώματος στη Αγία Παρασκευή. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθούν (οικονομικά-εργασία-προσφέροντας υλικά......) στην κατασκευή τους.

 

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Παραβρέθηκε πλήθος συγχωριανών μας και πολλών φίλων μας. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε παλιά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της στεριανής Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι που κράτησε ως τις 6 το πρωί.

Παραβρέθηκαν: ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,οι αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Κυρμανίδης και Θανάσης Καρακάντζας,ο βουλευτής Ιωάννης Οικονόμου, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπασάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δελιχάς, Ρουποτιά Ευμορφία και Σκαρλάτος Κώστας, ο πρόεδρος του χωριού μας Γιάννης Βασιλείου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Σκοπιάς Φαρσάλων, Απανταχού Γαρδικιωτών, Κρεοπωλών φθιώτιδας, Κλειτσιωτών, κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας και του πολιτιστικού ομίλου Λαμίας "Χορόπολις".

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.  Και του χρόνου

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κοπή βασιλόπιτας από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.  Kαι του χρόνου....

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στον Παρνασσό. Μονή Ιερουσαλήμ, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφοί, Λιβάδι, Επτάλοφο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα έναρξη μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2019-20 στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη  Λαμία.

11o ANTAMΩΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους... Και του χρόνου....

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας, συνεχίστηκε από το σύλλογό μας με σκαλοπάτια πέτρινα και πλακόστρωτο διάδρομο.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (12-5-2019)