GARDIKI NEWS
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ"

1821-2021  

200 ΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τούτο τον λόγο θα σας πω

δεν έχω άλλον κανένα,

μεθύστε με το αθάνατο

κρασί του Εικοσιένα.

Κωστής Παλαμάς.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ευχαριστούμε την τηλεόραση "ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" η οποία για δύο συνεχόμενα Σαββατόβραδα πρόβαλε σε όλη τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, σε επανάληψη για 4 ώρες περίπου, τα δύο μέρη του ετήσιου χειμωνιάτικου χορού του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε τo Φλεβάρη του 2014 στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία.

Παραδοσιακό γλέντι με τους ΑΝΤΩΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΘΩMA ΚΥΡΙΤΣΗ, ΑNΤΡΙΑΝΝΑ ΜΟΚΑ, ΑΡΗ ΝΤΙΝΑ, ΣTΑΥΡΟ ΚΟΥΣΚΟΥΡΙΔΑ (κλαρίνο), ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑ (βιολί).

Μεγάλη προβολή του Συλλόγου μας και του χωριού μας.

Το όνομα Λαμιώτη Καθηγητή Σωματικής Αγωγής πήρε Γυμναστήριο στην Κοζάνη

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης στην συνεδρίαση της 16-11-2020 αποφάσισε την μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου Λευκοπηγής του Δήμου Κοζάνης σε Γυμναστήριο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ.

 

Η σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε από πολίτες του δήμου Κοζάνης που υπήρξαν μαθητές του, συνάδελφοί του και παράγοντες του αθλητισμού.

 

Ο Βασίλης Φλέγκας γεννήθηκε στη Λαμία το 1934 από γονείς Γεωργούς-Κτηνοτρόφους. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Γαλανέϊκα Λαμίας και το Β΄ Γυμνάσιο αρρένων Λαμίας.

 

Σπούδασε στην ΕΑΣΑ ( Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής) και τελείωσε το 1955 με άριστα.

 

Υπήρξε άριστος αθλητής στίβου, ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Έπαιξε ως κεντρικός οπισθοφύλακας στον Ολυμπιακό Λαμίας και στον Μακεδονικό Κοζάνης.

 

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ με «ρεκόρ» ύψους 4 μ.

 

Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός θέλοντας, με το παράδειγμά του, να δείξει στους συναθλητές του το δρόμο προς τη νίκη και τη διάκριση.

 

Υπηρέτησε ως καθηγητής σωματικής αγωγής στο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης της Κοζάνης, στο «Βαλταδώρειο» , από το 1960 έως το 1984.

 

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του αθλητικού συλλόγου «ΕΘΝΙΚΟΣ» Κοζάνης, στην ίδρυση Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου, Χορευτικού Τμήματος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών της πόλης της Κοζάνης. Ήταν ο πρώτος χοροδιδάσκαλος του τμήματος με διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο.

 

Βοήθησε αφιλοκερδώς, στο Αθλητικό Κέντρο της Κοζάνης, τους νέους που προσπαθούσαν να βρουν τον βηματισμό της διάκρισης στον τομέα που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη. ( στίβος, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο).

 

Διετέλεσε (1985-1988) Καθηγητής στην ΣΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)

 

Στις Βρυξέλλες (1988-1995) διετέλεσε συντονιστής των Αθλητικών Δράσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βελγίου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διαπολιτιστικού Προγράμματος των ομάδων RSCAndetlecht και Union Saint–Gillosise.

 

Διετέλεσε προπονητής της Ελληνικής Ομάδος Μπάσκετ του Ι Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών.

 

Ως μέλος του Δ.Σ. του «Κέντρου UNESCO–AΡΙΣΤΟΤΕΛΛΗΣ», συμμετείχε τον Νοέμβριο του 2015 στην Γ. διάσκεψη για την διαμόρφωση του Διεθνούς χάρτη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού της Unesco, καθώς και της Δ. συμβάσεως της Unesco κατά του Ντόμπιγκ.

 

Με τους παρακάτω στίχους σκιαγράφησε την πορεία και το ήθος του Βασίλη Φλέγκα σε ποιητική του συλλογή ο Θανάσης Χριστοδούλου.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΦΛΕΓΚΑΣ

 

(Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λαμίας)

 

Ψηλός, ωραίος με κορμοστασιά αθλητική,

 

απ’ το ορεινό Γαρδίκι η καταγωγή.

 

Στα Γαλανέϊκα έκανε τα πρώτα βήματα,

 

πρωταγωνιστής σ’ όλα τα αθλήματα.

 

Μεγαλούργησε στον κλασσικό αθλητισμό,

 

κεντρικός αμυντικός, βασικός στον Ολυμπιακό.

 

Με την ριγέ ασπροκόκκινη φανέλα, «βράχος»

 

στην άμυνα δίχως να κάνει λάθος.

 

Σεμνός, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι,

 

πίσω απ’ τον Βασίλη τον Τσιτίνη.

 

«Καθάριζε» τις δύσκολες  τις φάσεις

 

την ικανότητά του έδειχνε με πράξεις.

 

Έμπαινε στο γήπεδο με το χαμόγελο στα χείλη,

 

έβγαινε με τους αντιπάλους αγκαλιά σαν φίλοι.

 

Δίδαξε ήθος με τη στάση του αυτή

 

ο Φλέγκας ο Βασίλης, το αγαπητό παιδί.

 

Οι αθλητικές προσπάθειες έφεραν επιτυχία,

 

φοιτητής νωρίς στη γυμναστική ακαδημία.

 

Καθηγητής σωματικής αγωγής πετυχημένος,

 

στα ποδοσφαιρικά κι αθλητικά «σαλόνια» δοξασμένος.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί φίλοι του συλλόγου μας.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ και το νέο έτος 2021, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του COVID 19, να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, να ξανανταμώσουμε με τους δικούς μας και τους φίλους μας και να επιστρέψουμε στις συνήθειες της καθημερινής μας ζωής.

                Ο Σύλλογός μας και την περασμένη δύσκολη χρονιά, όπως και όλες τις προηγούμενες, είχε προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις. Για τους γνωστούς λόγους όμως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μόνο ο καθιερωμένος χειμωνιάτικος ετήσιος χορός μας στο κτήμα «ΠΑΣΙΑΚΟΥ» στη Λαμία με την παρουσία πλήθους συγχωριανών μας και πολλών φίλων του Συλλόγου μας και του χωριού μας όπου έγινε και η τιμητική διάκριση - βράβευση των συγχωριανών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και Α. Τ. Ε. Ι. της χώρας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Έκτοτε, με την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού παγκόσμια αλλά και στην πατρίδα μας, με απόφαση του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας και για τη διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν η μία μετά την άλλη όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Εμείς όμως δεν διακόψαμε την δραστηριότητά μας. Με την βοήθεια πολλών φίλων και συγχωριανών συνεχίσαμε να διαμορφώνουμε με τη τσιμεντόστρωση, την επέκταση του υποστέγου, την επέκταση του πέτρινου τοίχου, να συντηρούμε τις πινακίδες και τα τραπεζοκαθίσματα και να σχεδιάζουμε το χώρο της Αγίας Παρασκευής όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας. ( παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες). Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν αυτή μας την προσπάθεια προσφέροντας υλικά οικοδομών : Αντρέας Αγραφιώτης και Φλώρα Ρεβύθη (Λιανοκλάδι) υλικά οικοδομών, Παναγιώτης Κοντακτσής υλικά οικοδομών, Γιώργος Μαλούκος (Καλύβια) ξυλεία, Θανάσης και Κώστας Κουτσογιάννης (Γαρδίκι) ξυλεία, Χρήστος και Γιώργος Φύκας, (στη μνήμη του πατέρα τους Φώτη), από τον Τυμφρηστό λαμαρίνες, Μπάμπης Κολοβός (γαμπρός Τσατσοχρήστου) μεταλλικά τραπέζια και καθίσματα, όλα τα μέλη του Δ.Σ, τον Τάσο Ζαγαριώτη με τα παιδιά του Τασία και Γιάννη και τις κυρίες, για τον καλωπισμό φυτεύοντας λουλούδια, για την εθελοντική εργασία. Εμείς λίγο πριν τα χριστούγεννα κάναμε και νέα δεντροφύτευση με καινούρια έλατα. Τοποθετήσαμε στην είσοδο του χωριού μας την καθιερωμένη πλέον λιτή και απέρριτη  χριστουγεννιάτικη φάτνη καμωμένη με απλά υλικά του τόπου μας (κερδίζει το θαυμασμό πάρα πολλών στο διαδίκτυο). Ευχαριστούμε επίσης και αυτούς που πρόσφεραν χρήματα για την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, την οποία και συνεχίζουμε. ( τα ονόματά τους αναφέρονται στις συνδρομές των ενημερωτικών μας).

Η προσφορά όλων είναι συγκινητική και συμβάλει στην επιτυχία του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο χώρο που είναι σημαντική και διαρκώς αυξάνεται. (Σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι, αλλά και πολλά Σαββατοκύριακα και γιορτές τον υπόλοιπο καιρό.)           ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

  Η τράπεζα αίματος, που διατηρούμε στο νοσοκομείο Λαμίας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες του Συλλόγου χάρις στην προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε αίμα, το πολυτιμότερο αγαθό. Τον τελευταίο χρόνο οι ανάγκες έχουν αυξηθεί ενώ η προσφορά λόγω του COVID έχει μειωθεί πανελλαδικά. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την αιμοδοσία του νοσοκομείου της Λαμίας και με τον διεθυντή αυτής γιατρό Γιάννη Ξυνοτρούλια και μέσα στο Φλεβάρη θα ορίσουμε ημερομηνία εθελοντικής αιμοδοσίας. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας. Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα υπάρξει ενημέρωση από το διαδίκτυο και τηλεφωνικά. Μπορεί να γίνει και σε οποιαδήποτε μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας της χώρας, οποιαδήποτε μέρα, αρκεί να δηλώσουμε  την τράπεζα του Συλλόγου και να ενημερώσουμε το Δ.Σ. Ας αφιερώσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας και ας προσφέρουμε μια μονάδα. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: μερικοί συγχωριανοί μας που έχουν δανειστεί αίμα ας φροντίσουν για την επιστροφή του. Κάποια στιγμή ίσως όλοι μας βρεθούμε στην ανάγκη.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Α.Τ.Ε.Ι.

Για τη βράβευση των επιτυχόντων, που γίνεται το βράδυ στον ετήσιο χορό μας, στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.  της χώρας μας στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 έχουμε τους παρακάτω συγχωριανούς μας με τις σχολές επιτυχίας: Νταρλαδήμα Ελένη του Φάνη και της Σοφίας (εγγονή Θανάση Τσικριπή ) ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Τζιούνης Βασίλειος του Γεωργίου και της Αρετής (εγγονός Βασιλείου Κούκου ) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, Μπαρτσιώκας Σωτήριος του Δήμου ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Σ.Μ. Υ.Α, Ανδρόνογλου Λάμπρος του Γεωργίου και της Γεωργίας ( εγγονός Τούλας Μπαρτσιώκα – Αναγνωστοπούλου ) ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μπαρτσιώκας Αντώνης του Ανδρέα και της Μαρίας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΛΑΜΙΑ, Τσάκας Φίλιππος του Θεοφάνη και της Γεωργίας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, Τσατσά Δήμητρα του Γεωργίου και της Παναγιώτας ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για την επιτυχία τους. Αν είναι κανείς ακόμη παρακαλείται να το δηλώσει στο Δ.Σ. για να συμπεριληφθεί στην βράβευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΣ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.  (ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ).

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι,

Από τη χρονιά που αναλάβαμε τη τύχη του Συλλόγου μας πέρασαν 19 χρόνια. Κάθε χειμώνα διοργανώναμε στη Λαμία  τον ετήσιο χορό μας, ο οποίος σημείωνε τεράστια επιτυχία αφού πολλές φορές ξεπερνούσε και τα 1000 άτομα, όπου μας δινόταν η ευκαιρία να ανταμώνουμε όλοι, να τα λέμε και να διασκεδάζουμε με γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς. Φέτος είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2021 στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ στη Λαμία όπου γίνεται συνεχώς τα τελευταία 15 χρόμια. Φέτος όμως δυστυχώς ο χορός μας ματαιώνεται για τους γνωστούς λόγους. Λυπούμαστε γι΄αυτό. Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, ο χρόνος είναι κύκλος. Ο ετήσιος χορός μας θα ξαναγίνει, η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητά τους. Με την ελπίδα πως θα ξεπεραστούν τούτη τη χρονιά όλα αυτά, όλοι μαζί στο μέτρο, την επόμενη χρονιά θα έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας στον χειμωνιάτικο χορό του Συλλόγου μας.

 ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συγχωριανούς και φίλους μας για τις συνδρομές τους στο Σύλλογο. Με τις συνδρομές αντιμετωπίζουμε τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου, συντηρούμε τις παραδοσιακές φορεσιές, λειτουργούμε τη χορευτική ομάδα, συντηρούμε μονοπάτια, πέτρινες βρύσες, πινακίδες, τραπεζοκαθίσματα, κιόσκια, διαμορφώνουμε το χώρο στην Αγία Παρασκευή κ.α.

Παπανάγνος Τάσος 85 Ε, Παπανάγνου Τζένη 10 Ε, Φλώρος Χρήστος 40 Ε, Παπανάγνος Δημήτρης και Πέννυ 20 Ε, Γουβάλας Βαγγέλης και Βίκυ 50 Ε, Παπανάγνου Εφη 20 Ε, Συγχωριανή μας που επιθυμεί την ανωνυμία της 100 Ε, Τσιτούρα Κατερίνα (στη μνήμη Θανάση Βαρσαμογιάννη) 20 Ε, Ραχούτης Γεώργιος Αθ. 20 Ε, Φλέγγας Μπάμπης 10 Ε, Τσούμα Βούλα 10, Σκαρμούτσος Παναγιώτης του Κων. 10 Ε, Ραχούτης Κώστας του Γ. 20 Ε, Μαρία – Ντίνα- Τούλα Φλέγγα 40 Ε, Φλέγγας Ανέστης 20 Ε, Κοντογιάννη Βάσω 10 Ε, Ράγγος Γεώργιος 20 Ε, Καλογήρου Θεόδωρος 20 Ε, Τουρκάκης Φίλιππος 100 Ε.

Αριθμός λογαριασμού για συνδρομές-ενισχύσεις: EUROBANK GR 2302607400000130101614391 ή στα μέλη του Δ.Σ του Συλλογου.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Με την έναρξη της πανδημίας και με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την πολιτεία διακόπηκαν, όπως είναι φυσικό, και τα μαθήματα της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας. Η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί σίγουρα όταν αρθούν οι περιορισμοί και οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Επίσης όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα προγραμματισθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή των χορευτών και των εθελοντών αιμοδοτών της τράπεζας αίματος του Συλλόγου και με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών και των φίλων μας....

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Η προγραμματισμένη για την προηγούμενη χρονιά 2020 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές αναβλήθηκε για το τρέχον έτος. Επειδή περιλαμβάνει πολλά κράτη, επειδή πρέπει να διαβούμε πολλά σύνορα, επειδή κάθε χώρα έχει τους δικούς της υγειονομικούς κανόνες και περιορισμούς, επειδή οι μετακινήσεις περιορίζονται στις πλέον απαραίτητες και μη γνωρίζοντας τι θα ισχύει με την πανδημία το ερχόμενο καλοκαίρι με λύπη μας αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε και πάλι την εκδρομή μας για του χρόνου.

   ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΪΟΥ 2021: Μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας  στην ορεινή Κορινθία στην Πελοπόνησο. Η πραγματοποιησή της,  θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και μόνο αν αρθούν εντελώς οι περιορισμοί.  Περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά ή από το site www.gardikiomilaion.gr ή από το facebook          

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2021

Το καλοκαιρινό μας 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ προγραμματίζεται να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021  στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Το αντάμωμα φέτος θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη όλων των παλιών τσελιγκάδων του χωριού μας και στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 με ένα λιτό αφιέρωμα από την χορευτική μας ομάδα. Άς ελπίσουμε μέχρι τότε να ξεπεραστουν όλα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.  Περισσότερα στο επόμενο ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου μας. 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑMΩΣΗ

EYXEΣ

Τo Δ. Σ του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, "ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ", "KAΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" κι ευτυχισμένο το ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

 

H φάτνη που τοποθέτησε και πάλι φέτος στην είσοδο του χωριού μας ο Σύλλογός μας.

"XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"

Το χωριό μας στη νέα "καραντίνα"

 

 

 

Συνεχίζουμε την διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή ευελπιστώντας το ερχόμενο καλοκαίρι να παραγματοποιηθεί το ΑΝΤΑΜΩΜΑ  μας.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου στο χωριό μας Γαρδίκι Ομιλαίων.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. Αναβλήθηκαν όλες για το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτογραφίες από το καλοκαίρι στο χωριό μας και από τα διάφορα μικροέργα και συντήρηση των παλιών που κάναμε στο χωριό μας και από τη διαμόρφωση του χώρου του Ανταμώματος στη Αγία Παρασκευή. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοηθούν (οικονομικά-εργασία-προσφέροντας υλικά......) στην κατασκευή τους.

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αγαπητοί Συγχωριανοί, Αγαπητοί Φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία και η υγειονομική κρίση που μαστίζει την ανθρωπότητα γρήγορα να είναι παρελθόν. Επίσης ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στους νέους και στις νέες που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα.

ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020.Γιορτή των Αγίων Αποστόλων και στην ομώνυμη εκκλησία στο συνοικισμό μας στην Κουτσούφλιανη μετά τηΘεία λειτουργία ο Σύλλογός μας θα προσφέρει γλυκίσματα και τσίπουρο σε όλους. (Δεν θα γίνει φέτος, λόγω του κορονοϊού, το καθιερωμένο πανηγύρι).

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020.Καθώς προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων μας και των κατοίκων της περιοχής μας αναγκαστήκαμε να προβούμε στην αναβολή του 12ου ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020. Το φετινό «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» αναβάλλεται λόγω του κορονοϊού. Με τη βεβαιότητα ότι έχουμε δεδομένη την κατανόησή σας παραμένουμε με πίστη και ελπίδα,αθεράπευτα νοσταλγοί της αναβίωσης της γιορτής μας. Παρόλο που σήμερα στον ταραγμένο κόσμο μας χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ λόγους να αισιοδοξούμε, οι νέες συνθήκες που βιώνουμε απαιτούν επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων και ενεργειών του Συλλόγου μας. Η πολιτεία έχει θεσμούς και οφείλουμε να τους εμπιστευόμαστε ιδίως σε στιγμές κρίσης όπως αυτή. Οι φίλοι της παράδοσης και του πολιτισμού με ανυπομονησία περιμένουν να ανταμώσουν, να τηρήσουν τα ήθη και έθιμα και να γλεντήσουν όλοι μαζι αγκαλιασμένοι. Αυτό το καλοκαίρι όμως με τους περιορισμούς και τις αποστάσεις δεν μπορούμε να το ζήσουμε όπως θέλουμε και όπως του αξίζει. Λυπούμαστε γι΄αυτό, έτσι όμως πρέπει, για να περάσουμε με επιτυχία τις δυσκολίες της πανδημίας.Κρατάμε στιγμές ανεξίτηλα χαραγμένες στη ψυχή και στο πνεύμα όλων μας από τα «ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ» που προηγήθηκαν αλλά τώρα με πόνο ψυχής αναγκαζόμαστε να ματαιώσουμε αυτή τη γιορτή μας. Ο χρόνος είναι κύκλος, το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ» θα ξαναγίνει, η παράδοση και ο πολιτισμός θα ξαναβρούν τη λαμπρότητά τους.Με την ελπίδα λοιπόν πως όλα θα έχουν ξεπεραστεί μέσα στον επόμενο χρόνο όλοι μαζί ενωμένοι, πειθαρχημένοι θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα να γιορτάσουμε και πάλι τις ρίζες μας με το 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ το ΣΑΒΒΑΤΟ 31ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο χωριό μας. «ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΜΕ».

Σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά ο Σύλλογός μας θα προσφέρει τα συνηθισμένα όπως κάθε χρόνο τηρώντας, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι μας, τους κανόνες ασφαλείας.

ΔΕΥΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020. Μονοήμερη εκδρομή με αναχώρηση από το ΓΑΡΔΙΚΙ με προορισμό το νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα θα πάμε «δεξιά μεριά»στο βουνό των Κενταύρων στο ΠΗΛΙΟ.ΓΑΡΔΙΚΙ-ΛΑΜΙΑ- ΒΟΛΟΣ- ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ-ΑΦΗΣΟ-ΧΟΡΤΟ, ΝΕΟ ΤΡΙΚΕΡΙ στη συνέχεια με καραβάκι θακαταλήξουμε στο νησάκι ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ όπου θα προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ και για φαγητό στις γραφικές ταβέρνες του όμορφου νησιού και μπάνιο κατά βούληση στις καταγάλανες παραλίες του ( δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα), επιστροφή. Αντίτιμο κατ’ άτομο 20Ε περίπου (συμπεριλαμβάνονται και τα ναύλα του καραβιού). Δηλώσεις συμμετοχής με τη λήψη του ενημερωτικού στο Δ.Σ του Συλλόγου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.( ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ).

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Έναρξη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου. Με επιτυχία κύλησε και φέτος η χρονιά της χορευτικής μας ομάδας. Στο χειμωνιάτικο χορό μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από τη στεριανή Ελλάδα (Μπεράτης, Καραγκούνα, Φεζοδερβέναγας, Κοφτός, Τασιά, Τσάμικος γυναικών, Τσάμικος ανδρών, Καγκέλι). Συγχαρητήρια αξίζουν στη χορευτική μας ομάδα, για άλλη μια φορά κέρδισε το χειροκρότημα όλων, και στο χοροδιδάσκαλο το Γιώργο Πολίτη. Τα μαθήματα της χορευτικής μας ομάδας διακόπηκαν στην αρχή του Μάρτη λόγω του κορονοϊού. Η έναρξη της νέας χρονιάς είναι τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 την ίδια ώρα 5.50΄το απόγευμα στην ίδια αίθουσα, που διαθέτει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον όμιλο πολιτισμού Λαμίας «ΧΟΡΟΠΟΛΙΣ», Μάρκου Μπότσαρη 1 στη Λαμία.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020.ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ. Κατ΄αρχή ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη 2020 προγραμματίζουμε αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λαμίας και ώρες 8.00-12.00 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Αν κατατίθεται η φιάλη το πρωί γίνονται και δωρεάν όλες οι αιματολογικές εξετάσεις σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 μονοήμερη εκδρομή από Λαμία στηνΑργιθέα και συγκεκριμένα στην ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ. Ξεκινάμε νωρίς το πρωί από ΛΑΜΙΑκαι δια μέσου της εθνικής οδού Ε65 θα ανεβούμε σε υψόμετρο 900 μέτρων, για να επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε στη ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ή ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ στη συνέχεια στο ΜΟΥΖΑΚΙ και για φαγητό στο «ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ», ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 9 Μαϊου μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στην ορεινή Κορινθία.Προγραμματίστηκε για τις αρχές Μαϊου του 2021.

Επίσης αναβλήθηκε, για τους γνωστούς λόγους, η προγραμματισμένη 7ήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στις Δαλματικές ακτές.Προγραμματίστηκε να γίνειστις αρχές Ιουλίου του 2021.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΕΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Πρωτόπαπας Δημήτριος (κρεοπωλείο στα Καλύβια) 50 Ε, Κουτκιά Νίκη στη μνήμη Ευάγγελου Κουτκιά που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας 50 Ε, Παπανάγνος Τάσος 50 Ε, Χριστόπουλος Κώστας 100 Ε, Χριστόπουλος Παναγιώτης 50 Ε, Χριστοπούλου Βασιλική 50 Ε, Φλέγγας Γρηγόρης του Ιωάννη 50 Ε, Παπαστάμος Ιωάν. 20 Ε, Κουτκιάς Αλέκος 20 Ε, Μπότσικα Ιουλία 20Ε, Βασιλείου Κώστας 20 Ε, Βασιλείου Γιάννης 20 Ε, Φλέγγας Παναγιώτης 20 Ε, Κουτκιάς Γιώργος του Ν. 20 Ε, Ραχούτης Κώστας του Δ. 30 Ε, Τσιτούρα Χαρίκλεια 20 Ε, Μαλκογιάννης Χαράλαμπος 20 Ε, Τσικριπής Νίκος του Θεοφ. 20 Ε, Ραχούτη Σταυρούλα 15 Ε.

 

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στο "ΚΤΗΜΑ ΠΑΣΙΑΚΟΥ" στη Λαμία. Παραβρέθηκε πλήθος συγχωριανών μας και πολλών φίλων μας. Με την έναρξη η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε παλιά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς της στεριανής Ελλάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι που κράτησε ως τις 6 το πρωί.

Παραβρέθηκαν: ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,οι αντιπεριφερειάρχες Ηλίας Κυρμανίδης και Θανάσης Καρακάντζας,ο βουλευτής Ιωάννης Οικονόμου, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο αντιδήμαρχος Αντρέας Παπασάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δελιχάς, Ρουποτιά Ευμορφία και Σκαρλάτος Κώστας, ο πρόεδρος του χωριού μας Γιάννης Βασιλείου και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Σκοπιάς Φαρσάλων, Απανταχού Γαρδικιωτών, Κρεοπωλών φθιώτιδας, Κλειτσιωτών, κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας και του πολιτιστικού ομίλου Λαμίας "Χορόπολις".

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.  Και του χρόνου

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κοπή βασιλόπιτας από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.  Kαι του χρόνου....

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας στον Παρνασσό. Μονή Ιερουσαλήμ, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφοί, Λιβάδι, Επτάλοφο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα έναρξη μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου μας για τη χρονιά 2019-20 στην αίθουσα Μάρκου Μπότσαρη 1 στη  Λαμία.

11o ANTAMΩΜΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Αντάμωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή στο χωριό μας. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους... Και του χρόνου....

Από την μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στο Πήλιο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

    ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η διαμόρφωση του χώρου στην Αγία Παρασκευή, όπου γίνεται κάθε χρόνο το ΑΝΤΑΜΩΜΑ μας, συνεχίστηκε από το σύλλογό μας με σκαλοπάτια πέτρινα και πλακόστρωτο διάδρομο.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (12-5-2019)